Αν έχουμε πράσινο δεντρολίβανο, βάζουμε από ένα μικρό κλαράκι μετά το τυρί πάνω σε κάθε ταρτάκι,
που είναι πολύ διακοσμητικό.
Υλικά
1κιλό πράσα και το άσπρο και το πράσινο μέρος κομμένα ροδέλες 1/4 φλιτζάνι βούτυρο 1 κουταλάκι δεντρολίβανο φρέσκο αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση 1/4 φλιτζάνι λίγη κρέμα γάλακτος 1/4 φλιτζάνι άσπρο κρασί 200 γρ. τυρί έμμενταλ τριμμένο (στον τρίφτη του κρεμμυδιού) 20 σφολιατάκια στρογγυλά (Κανάκη)
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα πράσα να μαραθούν, σβήνουμε με το κρασί και όταν απορροφηθεί ρίχνουμε το δεντρολίβανο, την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Σε λαμαρίνα βάζουμε τα σφολιατάκια και στο κέντρο βάζουμε 2 κουταλιές από τη γέμιση. Ρίχνουμε επάνω τριμμένο έμμενταλ και ψήνουμε στους 200οC, περίπου για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Συνταγή 17 από 45
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
διονυσια 16-05-2009 04:58:26
ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΑΡΕΣΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΣΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ 4 ΦΕΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ ΜΠΕΙΚΟΝ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!