2,5 κιλά στήθη γαλοπούλας
400 κ.εκ. ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλάκι ξηρά φύλλα δεντρολίβανου τριμμένα
1 κουταλάκι ξηρά φύλλα από θυμάρι τριμμένα
1/8 κουταλάκι πιπέρι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΛΑΖΑΝΙΕΤΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ...
Γαρίδες Ινδονησίας (κατά G.S.Holister) ...
...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ TOMΑΤΑ ...
Μακαρονάκι κοφτό με δέκα μυρωδικά ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ ...
ΔΙΠΛΕΣ ...
Γαρίδες Vindaloo ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΣΠΕΤΣΛΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ...
Σαλάτα ζυμαρικού με κάρι ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΧΥΛΙΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
Φαρφάλες με καπνιστό σολωμό ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ...
Κοτόπουλο Πανέ ...
ΜΟΥΣ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ (PASTA DIABLO) ...
Βαρκούλες με μαγιονέζα και μυρωδικά ...
Λαζάνια πατάτας με σπανάκι και άσπρη τρούφα ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
ΛΑΖΑΝΙΕΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΚΡΥΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ ...
Αστακoμακαρονάδα ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΛΙΓΟΥΡΙΑΣ ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 74 από 170  Επόμενη

ΣΤΗΘΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΑΡΙΝΑΤΑ 2 ψήφοι




 
Ένα εύγεστο και χωρίς λιπαρά πιάτο!
Υλικά

2,5 κιλά στήθη γαλοπούλας
400 κ.εκ. ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλάκι ξηρά φύλλα δεντρολίβανου τριμμένα
1 κουταλάκι ξηρά φύλλα από θυμάρι τριμμένα
1/8 κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ξεπλένουμε τη γαλοπούλα με κρύο νερό και τη σκουπίζουμε για να στεγνώσει. Αναμιγνύουμε το ζωμό, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο βαθύ μη μεταλλικό μπολ. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και τη γυρίζουμε για να επικαλυφθεί. Σκεπάζουμε το δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, γυρίζοντας τη γαλοπούλα πού και πού.
2. Βγάζουμε τη γαλοπούλα από τη μαρινάδα και τη βάζουμε με την πλευρά του κρέατος από πάνω στη σχάρα ενός ρηχού ταψιού. Τοποθετούμε ένα θερμόμετρο κρέατος στο πιο σαρκώδες μέρος, χωρίς να αγγίζει το κόκαλο.
3. Ψήνουμε στους 180οC 1 και 3/4 ως –2,5 ώρες ή μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 170, ρίχνοντας πού και πού μαρινάδα από Αρχίζουμε να ελέγχουμε αν έγινε, μετά από 1 1/2 ώρα ψήσιμο. Αφήνουμε τη γαλοπούλα για 10 λεπτά πριν την κόψουμε φέτες.

Προηγούμενη Συνταγή 74 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.