1. Τρίβουμε τα φιλέτα τόνου με λάδι και τους βάζουμε αλατοπίπερο. Τα βάζουμε στην άκρη. 2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζωμό, το ξύδι, τη σόγια σως και 1 κουταλάκι από το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το τσίλι και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν βράση. Τα βγάζουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε ανακατεύοντας το φρέσκο κρεμμυδάκι και διατηρούμε το μίγμα ζεστό. 3. Ψήνουμε στη σχάρα τα φιλέτα τόνου περίπου για 5 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά, ώστε να έχουν μαυρίσει απ' έξω ενώ μέσα είναι ροδαλά. Tα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τα διατηρούμε ζεστά. 4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το ανακατεύουμε με το μισό μίγμα σόγια σως. Κατανέμουμε το ζυμαρικό σε 8 ζεσταμένα πιάτα. Βάζουμε τον τόνο πάνω στο ζυμαρικό και ρίχνουμε από πάνω κουταλιές από τη σάλτσα που απομένει. 5. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα που απομένει με τα τσάιβς και τη μέντα και τα ρίχνουμε πάνω από κάθε μερίδα. Γαρνίρουμε με τα κλαράκια μέντας και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 29 από 47
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!