1. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και στρώνουμε την μισή ποσότητα φύλλων βουτυρώνοντας τα ένα-ένα χωριστά. Στρώνουμε το μίγμα καρυδιών και κανέλλας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας με τον ίδιο τρόπο.
2. Χαράζουμε με μυτερό μαχαίρι ρόμβους ή παραλληλόγραμμα στην επιφάνεια.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1,5 περίπου ώρα.
4. Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε τον μπακλαβά όσο είναι ζεστός. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι.
Συνταγή 35 από 56
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΙΩΑΝΝΑ 01-04-2009 07:12:00
γεια σας θα ηθελα να μου πειτε με ποιο τροπο χαραζουν τον μπακλαβα και σχηματιζεται μαργαριτα.μηπως ξερετε να μου πειτε το αργοτερο εως αυριο? και ο λογος που βιαζομαι ειναι επειδη τον εχουμε ετοιμασει και πρεπει να τον κοψουμε για να τον παμε στην πεθερα!!
ευχαριστω προκαταβολικα.
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!