Το γνήσιο προϊόν βασίζεται στο ελαιόλαδο. Η αντικατάστασή του με creme freche δίνει ένα ντιπ με πιο μαλακιά γεύση
και πιο λεπτή υφή. Και οι δυο μορφές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν πέστο σως. Μπορεί να καταψυχθεί, ιδίως αυτό με
την creme fraiche. Προσοχή: Χωρίς το σαφράν οι αφροδισιακές ιδιότητες μπορεί να είναι από αδύναμες μέχρι ανύπαρκτες.
1. Αφαιρούμε τη φλούδα από το κεφάλι σκόρδο και το ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 175 oC. Το αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε την τυχόν φλούδα που απέμεινε. Πρέπει να είναι περίπου 25 γρ. ψημένο σκόρδο με κρεμώδη υφή. 2. Μουσκεύουμε το σαφράν στο χυμό λεμονιού για 30 λεπτά τουλάχιστο. 3. Λιώνουμε στο μπλέντερ τη φέτα, το ψητό σκόρδο, την ωμή σκελίδα σκόρδου, τα φύλλα βασιλικού ή κόλιαντρου και το χυμό λεμονιού με το σαφράν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ή την creme fraiche, ώστε να πάρουμε μια ομοιόμορφη, κρεμώδη υφή.
Συνταγή 14 από 17
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Hubert 18-10-2009 03:12:21
super κανόνι
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!