150 γρ. τυρί φέτα (από άλμη) κομματιασμένο
1 κεφάλι και 1 σκελίδα σκόρδο
2 γρ. βασιλικός φρέσκος (6 4-εκ. φύλλα) ή 2 γρ. φρέσκα φύλλα κόλιαντρου
50 γρ. κουκουνάρια
1/2-1 κουταλάκι σαφράν (προαιρετικό)
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή 3 κουταλιές creme fraiche (ξινή κρέμα)

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΠΑΝΣΕΤΑΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
Γαρίδες Σαγανάκι ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ CAMEMBERT ΜΕ ΣOΣ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ ...
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΤΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΜΑΡΟΛΑ ...
ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Κοτόπουλο με αρακά ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ...
ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΟΣΟΥΠΑ ...
ΑΒΓΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ...
Γλυκό του ταψιού με καρύδα...
ΦΙΝΟΚΙΟ ΓΚΡΑΤΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ...
ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ...
ΣΟΥΠΑ ΜΑΡΑΘΟΥ ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
ΒULETTEN...
ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ...
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ...
ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ ...
BUCATINI ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΦΕ ΕΣΠΡΕΣΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CORDON BLEU...

Συνταγές » Αφροδισιακά
Προηγούμενη Συνταγή 14 από 17  Επόμενη

ΠΕΣΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ 7 ψήφοι




 
Το γνήσιο προϊόν βασίζεται στο ελαιόλαδο. Η αντικατάστασή του με creme freche δίνει ένα ντιπ με πιο μαλακιά γεύση και πιο λεπτή υφή. Και οι δυο μορφές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν πέστο σως. Μπορεί να καταψυχθεί, ιδίως αυτό με την creme fraiche. Προσοχή: Χωρίς το σαφράν οι αφροδισιακές ιδιότητες μπορεί να είναι από αδύναμες μέχρι ανύπαρκτες.
Υλικά

150 γρ. τυρί φέτα (από άλμη) κομματιασμένο
1 κεφάλι και 1 σκελίδα σκόρδο
2 γρ. βασιλικός φρέσκος (6 4-εκ. φύλλα) ή 2 γρ. φρέσκα φύλλα κόλιαντρου
50 γρ. κουκουνάρια
1/2-1 κουταλάκι σαφράν (προαιρετικό)
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή 3 κουταλιές creme fraiche (ξινή κρέμα)

Εκτέλεση
1. Αφαιρούμε τη φλούδα από το κεφάλι σκόρδο και το ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 175 oC. Το αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε την τυχόν φλούδα που απέμεινε. Πρέπει να είναι περίπου 25 γρ. ψημένο σκόρδο με κρεμώδη υφή.
2. Μουσκεύουμε το σαφράν στο χυμό λεμονιού για 30 λεπτά τουλάχιστο.
3. Λιώνουμε στο μπλέντερ τη φέτα, το ψητό σκόρδο, την ωμή σκελίδα σκόρδου, τα φύλλα βασιλικού ή κόλιαντρου και το χυμό λεμονιού με το σαφράν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ή την creme fraiche, ώστε να πάρουμε μια ομοιόμορφη, κρεμώδη υφή.

Προηγούμενη Συνταγή 14 από 17  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Hubert 18-10-2009 03:12:21

super κανόνι

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.