2 φλιτζ. ολόκληρα κάστανα
1,5 φλιτζ. βούτυρο
1 κρεμμύδι τεμαχισμένο
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
2 κουταλάκι καρύκευμα πουλερικού
1 κιλό χθεσινό ψωμί κομμένο σε κύβους
3 αυγά
1/4 φλιτζ. γάλα


Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΦΛΑΜΠΕ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ(Πένες με «θυμωμένη» σάλτσα τσίλι) ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΓΚΟ ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΟ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΒΟΥΡΙ, ΜΑΓΚΟ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΕΣΤΟ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ...
ΡΑΪΤΑ ΜΕ ΜΙΓΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ ...
ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΣΜΕΡΝΑ ...
Λιγκουίνια με χτένια και τομάτες ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΥΡΙΑ...
Σαλάτα ανάμικτη ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ...
ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΑΓΚΟ ...
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΝΙΦΑΔΕΣ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ...
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ...
Μπριζόλες με Τεκίλα ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΤΑΡΤΑΡ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΒΟΤΚΑ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟ ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 31 από 170  Επόμενη

Γέμιση γαλοπούλας με φρέσκο κάστανο3 ψήφοι




 

Υλικά
2 φλιτζ. ολόκληρα κάστανα
1,5 φλιτζ. βούτυρο
1 κρεμμύδι τεμαχισμένο
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
2 κουταλάκι καρύκευμα πουλερικού
1 κιλό χθεσινό ψωμί κομμένο σε κύβους
3 αυγά
1/4 φλιτζ. γάλα


Εκτέλεση
1. Με ένα μαχαίρι κόβουμε χαραξιές στην επιφάνεια κάθε κάστανου. Βάζουμε τα κάστανα σε μια μέτρια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με κρύο νερό και αφήνουνμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά, ή μέχρι τα κάστανα να είναι μαλακά, όταν τα τρυπάμε με μαχαίρι. Τα στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά. Τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι και τα χοντροκόβουμε (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και 2 φλιτζ. κάστανα από κονσέρβα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα, όμως δεν είναι το ίδιο!)
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC. Σε μια μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα κάστανα, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και το καρύκευμα πουλερικού, και μαγειρεύουμε μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, περίπου για 3 λεπτά. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μέτριο ταψί και το αναμιγνύουμνε με τους κύβους ψωμιού.
3. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε μαζί αυγά και γάλα, και τα ρίχνουμε πάνω από το μίγμα ψωμιού. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας απαλά, ώστε όλα να καλυφθούν καλά.
4. Χρησιμοποιούμε το μίγμα αυτό ως γέμιση σε καρυκευμένη γαλοπούλα. Ψήνουμε κατά τις οδηγίες πινάκων ψησίματος. Αν μείνει γέμιση, τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και την ψήνουμε στους 175οC για 30-45 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να γίνει τραγανή και να ροδίσει ελαφρά.

Προηγούμενη Συνταγή 31 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.