5 κουταλιές σούπας λάδι ελιάς
1 σκάρτη κουταλιά τσαγιού ψιλοκομμένο σκόρδο
200 κ.εκ. ζουμί από μύδια είτε φρέσκο από τα μύδια με τα κελύφη είτε εμφιαλωμένο
3 κουταλιές σούπας άσπρο κρασί
250 g spaghetti, spaghettini ή linguine
15 g μαλακό βούτυρο
3 δωδεκάδες μικρά μύδια χωρίς τα κελύφη
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Αλάτι
Λευκό πιπέρι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΡΕΛΙΑ ή ΠΟΛΥΣΠΟΡΙΑ ...
Μύδια μαρινάτα με κάρι ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ( Riso all' Aglio)...
ΠΕΝΕΣ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ...
Γέμιση Γαλοπούλας με λαχανικά και ψωμί...
Γέμιση γαλοπούλας με φρέσκο κάστανο...
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ...
ΠΙΛΑΦΙ ΑΤΖΕΜ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΚΑΡΙ...
Γέμιση γαλοπούλας...
Φιλέτα μαρινάτα κορεάτικα...
...
Γέμιση Γαλοπούλας με μήλο...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΧΤΕΝΙΑ, ΚΥΜΙΝΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ...
ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΟΒΑΝΣΑΛ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΣΚΟΡΔΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΡΥΖΙ, ΜΑΝΙΤAΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠEΡΙEΣ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ...
Γάβρος Λεμονάτος ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 286 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

5 κουταλιές σούπας λάδι ελιάς
1 σκάρτη κουταλιά τσαγιού ψιλοκομμένο σκόρδο
200 κ.εκ. ζουμί από μύδια είτε φρέσκο από τα μύδια με τα κελύφη είτε εμφιαλωμένο
3 κουταλιές σούπας άσπρο κρασί
250 g spaghetti, spaghettini ή linguine
15 g μαλακό βούτυρο
3 δωδεκάδες μικρά μύδια χωρίς τα κελύφη
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Αλάτι
Λευκό πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζεις το κρασί μέχρι να μειωθεί σε μια κουταλιά σούπας και προσθέτεις το ζουμί από τα μύδια. Ζεσταίνεις το λάδι σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτεις σκόρδο και το τσιγαρίζεις σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για 30" περίπου. Προσθέτεις το μίγμα κρασιού και ζουμιού και τα βράζεις σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξαφανιστεί ο αφρός και το υγρό να γίνει 250 κ.εκ. περίπου. Το βγάζεις από τη φωτιά. Βράζεις τα spaghetti al dente,τα στραγγίζεις και τα βάζεις σε μεγάλο μπολ. Προσθέτεις το φρέσκο βούτυρο. Ξαναζεσταίνεις τη σάλτσα μέχρι να βράσει σε δυνατή φωτιά, προσθέτεις τα μύδια και τα βράζεις για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνεις τη σάλτσα πάνω στα μύδια, σκορπίζεις το μαϊντανό και τα ανακατεύεις όλα μαζί με δυο μεγάλα πηρούνια μέχρι όλα να αναμιχθούν καλά. Δοκιμάζοντας προσθέτεις το αλάτι και το άσπρο πιπέρι και σερβίρεις.

Προηγούμενη Συνταγή 286 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.