1 κιλό. χταπόδι κτυπημένο και γουλισμένο 1 μεγάλο αβοκάντο ώριμο ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες 4 λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα σε λεπτές φέτες 200 γρ. καλαμπόκι βρασμένο 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 λεμόνι 2 κουταλιές λευκό ξύδι 1 κουταλάκι λευκό πιπέρι 400 γρ. πέννες ή ριγκατόνια,
Για το μπουκέτο μυρωδικών: 5-6 κλαριά μαϊντανός 1 φύλλο δάφνης 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουταλάκι ξηρό θυμάρι
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το μπουκέτο μυρωδικών, μέχρι να βγάλει το νερό του. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε. 2. Βράζουμε το ζυμαρικό, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το στραγγίζουμε. 3. Σε ένα μπολ σαλάτας ανακατεύουμε το χταπόδι, το καλαμπόκι, το μαρούλι, το λάδι, το πιπέρι και το ξύδι. 3. Σερβίρουμε το μίγμα σε ατομικά πιάτα, στα οποία έχουμε βάλει λίγο ζυμαρικό, και τα σκεπάζουμε με τις φέτες του αβοκάντο, πάνω στις οποίες έχουμε ρίξει χυμό λεμονιού, ώστε να μη χάσουν το χρώμα τους και μαυρίσουν.
Συνταγή 355 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!