2 φάκελοι ζελατίνη χωρίς γεύση 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 2 κονσέρβες (450 γρ συνολικά) σολομός στραγγισμένος (φυλάμε το υγρό του) 3/4 φλιτζάνι μαγιονέζα 1/4 φλιτζάνι χυμός λεμονιού 1 μίσχος σέλερι κομμένος σε μήκη των 10 εκ. 2 κουταλάκια άνηθο φρέσκο 1 κουταλάκι αλάτι 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα ½ μέτριο αγγούρι ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο στα τέσσερα λίγο πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζελατίνη πάνω στο υγρό του σολομού μαζί με αρκετό νερό ώστε το σύνολο να είναι 1 φλιτζάνι Το αφήνουμε για 1 λεπτό να ζεσταθεί. Το ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη, περίπου για 5 λεπτά. 2. Βάζουμε στο μπλέντερ το διάλυμα ζελατίνης, τα λαχανικά, την κρέμα γάλακτος, τη μαγιονέζα και το χυμό λεμονιού και τα λιώνουμε στη μεγάλη ταχύτητα. Προσθέτουμε το σολομό, το άνηθο και το αλάτι και τα λιώνουμε μαζί. Χύνουμε το μίγμα σε μια φόρμα ή μπολ των 5,5 φλιτζάνια μέχρι να σφίξουν.
Συνταγή 27 από 45
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!