2 κουταλιές ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες κόκκινο καυτερό πιπέρι τσίλι ή νιφάδες κατά τη γεύση (προαιρ.) 15 μαύρες ελιές από άλμη, ξεσποριασμένες και κομμένες 1 κονσέρβα ντοματάκια των 420 γρ. 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος 1/4 κουταλάκι ρίγανη 1 κουταλιά κάπαρη στραγγισμένη 180 γρ. τόνος από κονσέρβα στραγγισμένος και τριμμένος αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι 500 γρ. πένες
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι μέχρι να χρυσίσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη και 1 κουταλιά μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, προσθέτοντας την κάπαρη το τελευταίο λεπτό. Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο. 2. Προσθέτουμε τον τόνο και τις ελιές και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ζεσταθεί καλά ο τόνος. 3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό διατηρώντας 1 φλιτζ. Από το νερό του. 4. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό, προσθέτοντας λίγο από το νερό του, αν χρειάζεται. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.
Συνταγή 356 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!