3 φέτες σφικτό, λευκό ψωμί σάντουιτς
3 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γρ πανσέτα ή και παραπάνω ψιλοκομμένη σε κυβάκια
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο ή κατά τη γεύση
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί (4 κουτ.)
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου (8 κουτ.)
350 γρ σφιχτά φρέσκα σύκα, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα κατά μήκος
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλάκια χυμός λεμονιού ή κατά τη γεύση
350 γρ ξηρά φετουτσίνια με αβγά
τυρί παρμεζάνα φρεσκοαλεσμένο για το σερβίρισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΨΗΤΟ ΑΠΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΡΕΟΛΗΣ...
ΠΟΛΕΝΤΑ-ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΕΝΟΣ ΧΥΛΟΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΛΑΔΙ ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΧΥΛΙΑ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
Κοχύλια με αστακοουρές ραγού σε σος λεμονιού ...
Ροδέλες με σολωμό και άνηθο ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΑΝΑΜΙΚΤΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΕΣΤΟ ΑΛΑ ΤΖΕΝΟΒΕΖΕ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΟΡΕΚΙΕΤΕ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
Πάστα με Broccoli ...
ΡΕΓΚΙΝΕΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΥΡΑ ...
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΡΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΠΟΡΤΟ ΡΙΚΟ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ ...
Αρνί με αρακά ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
Σαλάτα ζυμαρικού Αλφρέντο ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ...
ΨΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 11 από 124  Επόμενη

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ 1 ψήφοι




 
Οι χυλοπίτες (ζυμαρικό με αβγά) αντί για συνηθισμένο ζυμαρικό από σκληρό σιτάρι, κάνει εδώ όλη τη διαφορά. Τις βρίσκουμε είτε σαν φωλιές ή χύμα πάνω σε δίσκους.
Υλικά

3 φέτες σφικτό, λευκό ψωμί σάντουιτς
3 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γρ πανσέτα ή και παραπάνω ψιλοκομμένη σε κυβάκια
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο ή κατά τη γεύση
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί (4 κουτ.)
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου (8 κουτ.)
350 γρ σφιχτά φρέσκα σύκα, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα κατά μήκος
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλάκια χυμός λεμονιού ή κατά τη γεύση
350 γρ ξηρά φετουτσίνια με αβγά
τυρί παρμεζάνα φρεσκοαλεσμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Σχίζουμε το ψωμί σε κομμάτια και το τρίβουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει χοντρά τρίμματα.
2. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα των 30 εκ. σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει αλλά να μην καπνίσει, ρίχνουμε τα τρίμματα του ψωμιού μαζί με αλατοπίπερο κατά τη γεύση, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ξεροτηγανιστούν και να χρυσίσουν, περίπου για 5 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο για να κρυώσουν.
3. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την υπόλοιπη 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μια καθαρή κατσαρόλα, μέχρι να κάψει αλλά να μην καπνίσει, και σοτάρουμε την πανσέτα μέχρι να ξεροτηγανιστεί και να χρυσίσει. Με ένα κουτάλι τρυπητό τη μεταφέρουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει.
4. Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, περίπου για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί και βράζουμε, ανακατεύοντας που και που, μέχρι το υγρό να μειωθεί στη 1 κουταλιά περίπου. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζωμό κοτόπουλου, τα σύκα, το μαϊντανό, τη μισή πανσέτα και το χυμό λεμονιού.
5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, φυλάγοντας 1/2 φλιτζ. από το νερό του.
6. Βάζουμε το ζυμαρικό στη σάλτσα των σύκων μαζί με το 1/4 φλιτζ. νερού που φυλάξαμε, αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας απαλά και προσθέτοντας περισσότερο νερό από το βράσιμο του ζυμαρικού, αν χρειάζεται, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
7. Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τα τρίμματα ψωμιού και την υπόλοιπη πανσέτα.

Προηγούμενη Συνταγή 11 από 124  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.