1. Μουσκεύουμε τα νουντλ για 20-25 λεπτά σε αρκετό ζεστό νερό για να καλύπτει. Πρέπει να γίνουν εύκαμπτα και μαλακά,αλλά όχι τόσο ώστε να λιώνουν στα δάκτυλα. Μεταγενέστερο βράσιμο σε υγρό θα τα μαλακώσει κι άλλο. Τα στραγγίζουμε καλά σε τρυπητό, ενώ ετοιμάζουμε τα λοιπά συστατικά. Παραδοσιακά τα αφήνουμε ολόκληρα, μπορούμε όμως να τα κόψουμε σε μήκος 20 εκ. αν μας διευκολύνει στο τηγάνισμα. 2. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρές, αν θέλουμε. Κόβουμε το κοτόπουλο και το χοιρινό σε λωρίδες πάχους 3 χιλ. και μήκους 3-5 εκ. 3. Αναμιγνύουμε τη σως ψαριού, τη ζάχαρη, το ξύδι και την πάπρικα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Τα βάζουμε στην άκρη. 4. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια, το λευκό και το πράσινο μέρος, διαγώνια σε μήκος 4 εκ. Τα βάζουμε στην άκρη. 5. Ζεσταίνουμε το γουόκ, βάζουμε λάδι και το γυρίζουμε σε όλη την επιφάνεια. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε-αναδεύοντας μέχρι να χρυσίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το κρέας και μαγειρεύουμε-αναδεύοντας μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν. Αν χρησιμοποιούμε κοτόπουλο ή χοιρινό μαγειρεύουμε-αναδεύοντας μέχρι να φύγει το ροδαλό χρώμα τους.Προσθέτουμε τα νουντλ και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να καλυφθούν με το λάδι και να αναμιχθούν ομοιόμορφα με τα κρεατικά και το σκόρδο. 6. Προσθέτουμε το υγρό της παραγρ. 3 και αφήνουμε να πάρει γρήγορη βράση, διπλώνοντας απαλά τα νουντλ χωρίς να τα σπάσουμε.Μειώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε το μίγμα, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι τα νουντλ να απορροφήσουν το μίγμα. 7. Σηκώνουμε απαλά τα νουντλ από τη μια μεριά του γουόκ. Χύνουμε λίγο λάδι πάνω στην πλευρά του γουόκ, μετά σπάζουμε το ένα αβγό και τα γλιστράμε μέσα στο λάδι. Σπάζουμε και τον κρόκο και σκεπάζουμε αμέσως τα νουντλ με το αβγό. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με την απέναντι μεριά με το άλλο αβγό. Αφήνουμε τα αβγά να μαγειρευτούν μόνα τους σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνουν και σχεδόν να στεγνώσουν. Προσθέτουμε επί πλέον λάδι, αν τα αβγά ή τα νουντλ κολλάνε στο γουόκ. 8. Μόλις τα αβγά γίνουν και σχεδόν στεγνώσουν, τα διπλώνουμε απαλά αλλά γρήγορα μέσα στα νουντλ. Μην σπάσετε τα νουντλ, που τώρα πια είναι μαλακά και εύθραυστα. Ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι να βάλουμε την κουτάλα κάτω από τα αβγά, να τα σηκώσουμε και να τα διπλώσουμε πάνω στο μίγμα. Συνεχίζουμε να σηκώνουμε και να διπλώνουμε,μέχρι τα αβγά να διασπαστούν καλά και να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.9. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια (και τα φύτρα σόγια, αν θέλουμε) και ανακατεύουμε το όλο μίγμα απαλά και γρήγορα, προσέχοντας ακόμη να σπάσουμε τα νουντλ. Μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.10. Παίρνουμε μια μεγάλη πιατέλα με απλωμένα τα φύτρα σόγιας (αν δεν τα έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει όπως παραπάνω). Απλώνουμε το Παντ Τάι από το γουόκ επάνω τους. Ρίχνουμε από πάνω καυτερά τσίλι τριμμένα μαζί με αλεσμένα φιστίκια και επίσης στίβουμε χυμό λάιμ από πάνω.Εναλλακτικά σερβίρουμε χωριστά τα τελευταία και ο καθένας βάζει ότι και όσο θέλει κατά τη γεύση του.
Συνταγή 28 από 47
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!