600 γρ καραβίδες χωρίς κελύφη
30 γρ βούτυρο
5 γρ ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι στιφάδου
20 ml περνό
100 ml ξηρό λευκό κρασί
100 ml ζωμός ψαριού
300 ml παχιά κρέμα
60 γρ μαλακό βούτυρο για το τέλος
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
λίγα φύλλα εστραγκόν κομμένα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΠΟΖΑΡΣΚΙ...
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΑ ΡΟΜΑΝΑ ...
ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ...
BUCATINI ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΚΡΕΟΛΗΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΓΑΡΙΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ...
Μακαρόνια με άσπρη σάλτσα ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΖΟΥN ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΣΟΥΜΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗ ...
...
ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
Πατέ τόνου ...
ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ...
Μελιτζάνες παπουτσάκια...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΕΚΙΛΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙ...

Συνταγές » Λέσχης ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
Προηγούμενη Συνταγή 2 από 125  Επόμενη

Καραβίδες με σος περνό0 ψήφοι




 

Υλικά

600 γρ καραβίδες χωρίς κελύφη
30 γρ βούτυρο
5 γρ ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι στιφάδου
20 ml περνό
100 ml ξηρό λευκό κρασί
100 ml ζωμός ψαριού
300 ml παχιά κρέμα
60 γρ μαλακό βούτυρο για το τέλος
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
λίγα φύλλα εστραγκόν κομμένα

Εκτέλεση
1. Βάζουμε αλατοπίπερο στις καραβίδες και τις σοτάρουμε στο βούτυρο και το κρεμμυδάκι στιφάδου. Ρίχνουμε το περνό και βάζουμε φωτιά. Όταν σβήσει προσθέτουμε το κρασί, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.Βγάζουμε τις καραβίδες και τις διατηρούμε ζεστές.
2. Σιγοβράζουμε για μειωθεί το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό ψαριού και συνεχίζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό της αρχικής ποσότητας.Προσθέτουμε την κρέμα και το εστραγκόν και σιγοβράζουμε για λίγο μέχρι η σος να πάρει την επιθυμητή υφή, αναμιγνύουμε το μαλακό βούτυρο και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
3. Σερβίρουμε τις καραβίδες με τη σος από πάνω.

Προηγούμενη Συνταγή 2 από 125  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.