1 ψάρι (φαγκρί, συναγρίδα, τσιπούρα) περίπου 1,5 κιλό (Προσοχή: Να είναι φρέσκο!) 1 ματσάκι αρωματικά φυτά (μαϊντανός, άνηθο, βασιλικός) πλυμένα 2,5 κιλά αλάτι 2 ασπράδια αυγού 150-200 ml νερό 5 κουταλιές λάδι 2 λεμόνια
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε το ψάρι αφαιρώντας λέπια, εντόσθια και βράγχια 2. Πλένουμε το ψάρι, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, βάζουμε τα μυρωδικά στην κοιλιά του ψαριού και την κλείνουμε πολύ καλά. 3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250C. 4. Αναμιγνύουμε το αλάτι, τα ασπράδια και το νερό, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Βάζουμε μια στρώση από το μίγμα αυτό περίπου 3 εκ. πάχος σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Βάζουμε από πάνω το ψάρι και το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μίγμα αλατιού και το βάζουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε μισάνοικτη την πόρτα του φούρνου και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. 5. Βγάζουμε το ψάρι από το φούρνο και αφαιρούμε το αλάτι, που βγαίνει μαζί με την πέτσα. 6. Σερβίρουμε με άφθονο λαδολέμονο.
Συνταγή 71 από 125
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!