500 γρ. (1 κουτί) άσπρες ταλιατέλλες
200 γρ. καπνιστό σολωμό σε φέτες (συσκευασμένος)
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι τριμμένο
250 γρ κρέμα γάλακτος μαγειρικής (πηκτή, 20% λιπαρά)
ένα φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
λίγο λάδι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις αρχίσει να ροδίζει ρίχνουμε το πιπέρι και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το σολωμό φέτα φέτα. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα. Αλατίζουμε και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις. Όταν ελαττωθούν τα υγρά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά να μην διαλυθούν πολύ τα κομμάτια του σολωμού. Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν είναι πολύ πηκτή την αραιώνουμε με λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Στο μεταξύ έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό τις ταλιατέλλες όσα λεπτά αναφέρονται στη συσκευασία. Τις σουρώνουμε και τις σερβίρουμε με τη σάλτσα τους και λίγο μαϊντανό.
Συνταγή 420 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!