3/4 φλιτζ. κριθαράκι (1 3/4 φλιτζ. βρασμένο)
500 γρ. λευκό ψάρι1, φιλέτο ή φέτα
1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζ. κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα των 800 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλάκι ζάχαρη
3/4 κουταλάκι ιταλικό μίγμα μυρωδικών
1/4 ως 1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο κοπανιστό
250 γρ. γαριδούλες βρασμένες
2 κουταλιές μαϊντανός τεμαχισμένος
100 γρ. τυρί φέτα νοστιμισμένο με βασιλικό και ντομάτα λιαστή
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Φετουτσίνια με χτένια ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΚΡΕΟΛΗΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΜΑΡΟΥΛΙ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ...
ΕΥΚΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΡΕΙΔΙΩΝ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ...
ΜΠΑΜΙΕΣ MAΣΑΛΑ...
Σπαγγέτι με τόννο και hoisin sauce ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑΣ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ...
ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΡΕΟΛΗΣ...
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ NOODLES ...
ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΠΟΖΑΡΣΚΙ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΑΠΟ ΛΙΘΡΙΝΙ ...
Γαριδομακαρονάδα ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΑΠΟ ΧΤΕΝΙΑ, ΑΧΛΑΔΙ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΥΓΟ ...
ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ...
Ρύζι ...
ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ...
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΨΗΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΤΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΟΣ...
ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ...
MATOKE (Κένυα)...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΡΕΟΛΗΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, μακαρονοσαλάτες
Προηγούμενη Συνταγή 7 από 57  Επόμενη

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ0 ψήφοι




 

Υλικά
3/4 φλιτζ. κριθαράκι (1 3/4 φλιτζ. βρασμένο)
500 γρ. λευκό ψάρι1, φιλέτο ή φέτα
1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζ. κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα των 800 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλάκι ζάχαρη
3/4 κουταλάκι ιταλικό μίγμα μυρωδικών
1/4 ως 1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο κοπανιστό
250 γρ. γαριδούλες βρασμένες
2 κουταλιές μαϊντανός τεμαχισμένος
100 γρ. τυρί φέτα νοστιμισμένο με βασιλικό και ντομάτα λιαστή
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 205°C.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε στην άκρη.
3. Αφαιρούμε πέτσες και κόκκαλα από το ψάρι, το κόβουμε σε κύβους των 2 εκ. και το βάζουμε στην άκρη.
4. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα των 25-30 εκ. κατάλληλη για φούρνο σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προ-σθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Χύνουμε τις ντομάτες και τον ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα και ρίχνουμε ανακατεύοντας τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. (Η σάλτσα μπορεί να παρασκευαστεί μια μέρα πριν. Την κρυώνουμε, την σκεπάζουμε και την βάζουμε στο ψυγείο. Την ξαναζεσταίνουμε για να συνεχίσουμε.)
5. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρι-θαράκι και το ψάρι στη σάλτσα. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 8 λεπτά. Απαλά διπλώνουμε τις γαρίδες και τον μαϊντανό μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω τη φέτα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο, ξεσκέπαστο, για 8-10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να κοχλάσει και να γίνει το ψάρι. Αφήνουμε 5 λεπτά πριν σερβί-ρουμε.

Σημ.: Aντί για λευκό ψάρι και γαρίδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 200 γρ. τόνο από κονσέρβα σε νερό. Κατά τις οδηγίες της παραγράφου 4, προσθέτουμε τον τόνο στη σάλτσα με το κριθαράκι. Ψήνουμε για 8 λεπτά σκεπασμένο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά.

Σημ.: Aντί για λευκό ψάρι και γαρίδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 200 γρ. τόνο από κονσέρβα σε νερό. Κατά τις οδηγίες της παραγράφου 4, προσθέτουμε τον τόνο στη σάλτσα με το κριθαράκι. Ψήνουμε για 8 λεπτά σκεπασμένο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά.

Προηγούμενη Συνταγή 7 από 57  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.