Η Σάλσα Βέρακρουζ, κλασικό μεξικάνικο πιάτο, χρησιμοποιείται παραδοσιακά με λιθρίνι και ασφαλώς προέρχεται
από την ομώνυμη πόλη. Χυμός γλυκολέμονου, τομάτες, κρεμμύδια, τσίλι και φρέσκο κόλιαντρο είναι πράγματα που
περιμένετε να βρείτε σε ένα μεξικάνικο πιάτο. Όμως το ελαιόλαδο, οι ελιές και η κάπαρη αντικατοπτρίζουν την
ισπανική επίδραση στα ντόπια συστατικά. Οι Ισπανοί έφεραν επίσης το γλυκολέμονο και το κόλιαντρο στο Μεξικό,
αυτά όμως ενσωματώθηκαν τόσο καλά στη μεξικάνικη κουζίνα, που η προέλευσή τους έχει πια ξεχαστεί.
Η Σάλσα Βέρακρουζ, κλασικό μεξικάνικο πιάτο, χρησιμοποιείται παραδοσιακά με λιθρίνι και ασφαλώς προέρχεται
από την ομώνυμη πόλη. Χυμός γλυκολέμονου, τομάτες, κρεμμύδια, τσίλι και φρέσκος κολίαντρος είναι πράγματα
που περιμένετε να βρείτε σε ένα μεξικάνικο πιάτο. Αλλά το ελαιόλαδο, οι ελιές και η κάπαρη; Τα συστατικά
αυτά αντικατοπτρίζουν την ισπανική επίδραση στα ντόπια συστατικά. Οι Ισπανοί έφεραν επίσης το γλυκολέμονο
και τον κόλιαντρο στο Μεξικό, αυτά όμως ενσωματώθηκαν τόσο καλά στη μεξικάνικη κουζίνα, που η προέλευσή τους
έχει πια ξεχαστεί.
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef! Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
Σου αρέσουν τα δώρα? Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!