Κατά το Larousse Gastronomique, το κουνουπίδι προέρχεται από την Ανατολή και είναι γνωστό στην Ιταλία από τον 16ο αιώνα. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι στην Κίνα λέγεται ότι το κουνουπίδι έχει ευρωπαϊκή προέλευση και εισήχθη στην Κίνα κατά τον 17ο αιώνα! Ίσως ο Μάρκο Πόλο να έχει κάποια σχέση με τη σύγχυση αυτή. Σε κάθε περίπτωση το κουνουπίδι ως λαχανικό χαίρει μεγάλης υπόληψης στην Κίνα, όπου καλλιεργείται ευρύτατα, σε αντίθεση με την πορφυρή του ποικιλία, το μπρόκολο, που είναι λιγότερο δημοφιλές.
Η παρούσα παραλλαγή του τσάου μέιν χρησιμοποιεί κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών (five-spice powder)
που ακόμη και σε μικρές ποσότητες δίνει πολύ έντονη γεύση.
ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΣΑΟΥ ΜΕΪΝ ΜΕ ΝΟΥΝΤΛ ΑΥΓΟΥ (Pork Chow Mein)
Η παρούσα παραλλαγή του τσάου μέιν χρησιμοποιεί κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών (five-spice powder)
που ακόμη και σε μικρές ποσότητες δίνει πολύ έντονη γεύση.
Οι ράιτες και οι σαλάτες αποτελούν αχώριστο τμήμα του ινδικού φαγητού. Η ράιτα αυτή φτιάχνεται ιδιαίτερα
εύκολα και οι ψημένοι σπόροι κύμινου προσθέτουν μια ιδιαίτερη γεύση.
Στην ινδική κουζίνα η πατάτα χρησιμοποιείται με πολλή φαντασία. Εδώ κόβουμε βρασμένες πατάτες σε μικρά κομμάτια,
τις σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνουν και τους δίνουμε γεύση πασπαλίζοντάς τες με μπαχαρικά.
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef! Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
Σου αρέσουν τα δώρα? Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!