3 λίτρα γάλα
8-10 αβγά
250γρ. μακαρόνια Νο 10, ολόκληρα
1 κουτί κορν φλάουρ
1 1/2-2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2-3 κουταλιές βούτυρο
κανέλα-λίγα τριμμένα γαρίφαλα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Πράσινη σαλάτα με τυρί και ξηρούς καρπούς ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ (Pasta Rustica) ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΧΥΛΙΑ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΚΑΙ «ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΑ» ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ...
Σαλάτα ορεκτική με ζυμαρικό ...
ΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ...
Κοκκινιστό με φέτα ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΗΣΑΜΙ ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΖΟΥΝ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ ...
ΚΑΥΤΕΡΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΣΙΚΕΛΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
MAKAΡONIA IMAM ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 79 από 301  Επόμενη

Γαλατόπιτα με μακαρόνια 0 ψήφοι




 

Υλικά

3 λίτρα γάλα
8-10 αβγά
250γρ. μακαρόνια Νο 10, ολόκληρα
1 κουτί κορν φλάουρ
1 1/2-2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2-3 κουταλιές βούτυρο
κανέλα-λίγα τριμμένα γαρίφαλα

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Βράζουμε το γάλα σε μία άλλη κατσαρόλα, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κρύο γάλα που έχουμε κρατήσει και το προσθέτουμε στο βρασμένο γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μη σβολιάσει και κολλήσει. Όταν πήξει αρκετά η κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε καλά τα αβγά και τα προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας πολύ καλά. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο, το στρώνουμε με τριμμένη φρυγανιά και απλώνουμε τα μακαρόνια. Προσθέτουμε στην κρέμα τις δύο με τρεις κουταλιές βούτυρο, τα δυόμισι ποτήρια ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρίφαλα και την απλώνουμε πάνω στα μακαρόνια. Ψήνουμε σε 150 έως 180 βαθμούς για τρία τέταρτα με μία ώρα, μέχρι να πήξει.

Προηγούμενη Συνταγή 79 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.