2 αβγά καλά κτυπημένα
4 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές βούτυρο
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
500 γρ. σπαγγέτι ή μπαβέτες
6 λίτρα νερό

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ CAMEMBERT ΜΕ ΣOΣ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΤΥΡΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ, ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ DIAVOLO – ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 3 ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ...
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ...
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΒΡΑΣΤΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ ...
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ...
ΚΑΥΤΕΡΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΜΑΡΟΛΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ (Τοσκάνη) ...
Μοσχάρι με μελιτζάνες ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΜΠΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
Σάλτσα βασιλικού (pestο) ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΕΡΙΑΝΙ (Beriani, Brunei)...
ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ...
ΓΑΡΙΔΕΣ CAJUN ΜΕ ΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΨΗΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΡΥΖΙ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ...
Ντολμάδες - Λαχανοντολμάδες...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ...
Αρνί καπαμά ...
ΓΑΡΙΔΕΣ FRA DIAVOLO ΝΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ – ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 2 ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ...
ΠΑΠΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΗ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 140 από 301  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

2 αβγά καλά κτυπημένα
4 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές βούτυρο
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
500 γρ. σπαγγέτι ή μπαβέτες
6 λίτρα νερό

Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, λίγο αλάτι και μια-δυο κουταλιές κρύο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν σαν πουρές, περίπου για 20-30 λεπτά. Δεν αφήνουμε να ξεραθούνε. Προσθέτουμε νερό με το κουταλάκι, αν χρειάζεται.
2. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό. Προς το τέλος του βρασίματος, αναμιγνύουμε τα κτυπημένα αβγά με τα κρεμμύδια και διατηρούμε το μίγμα ζεστό. Μόλις γίνει το ζυμαρικό, στραγγίζουμε διατηρώντας 1/4 φλιτζ. από το νερό τους.
3. Βάζουμε το ζυμαρικό σε ένα ζεσταμένο μπολ και το περιχύνουμε με τη σάλτσα κρεμμυδιών και λίγο μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τυρί παρμεζάνα στο τραπέζι.

Προηγούμενη Συνταγή 140 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.