Πράσινες ελιές 125 g Broccoli 700 g Μικρό ξηρό κόκκινο chili 1 Σκελίδες σκόρδο 2 Ελαιόλαδο 5 κουταλιές Φιλέτα αντζούγας 8 Ξηρό κοντό μακαρόνι 350 g Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
Οι ιταλικές συνταγές με broccoli προέρχονται, από το Νότο, όπου συχνά αναφέρεται ως "cavolfiore."
Σωληνωτή πάστα Ditali μήκους 1,25 εκ, χρησιμοποιείται παραδοσιακά με σάλτσες λαχανικών.
Υλικά
Πράσινες ελιές 125 g Broccoli 700 g Μικρό ξηρό κόκκινο chili 1 Σκελίδες σκόρδο 2 Ελαιόλαδο 5 κουταλιές Φιλέτα αντζούγας 8 Ξηρό κοντό μακαρόνι 350 g Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σπάσε τις ελιές. Κόψε τα broccoli σε λουλουδάκια. Βάλε να βράσει μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Βράσε τα broccoli για 2-3 λεπτά. Βγάλτε, στράγγιξέ τα και φρεσκάρισέ τα. Φύλαξε το νερό για τα μακαρόνια. Βράσε τα μακαρόνια al dente. Στράγγιξε και βάλτα στην άκρη. Σπάσε το chili. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά. Ξεφλούδισε το σκόρδο και σοτάρισε το για λίγα λεπτά. Βγάλε το σκόρδο. Βάλε τις αντζούγιες, λιώνοντας τες με ένα ξύλινο κουτάλι. Βάλε τα μακαρόνια και ανακάτεψε καλά. Ρίξε ανακατεύοντας τις ελιές, τα broccoli και το chili. Βάλε αλατοπίπερο κατά τη γεύση, ζέστανε και σερβίρισε.
Συνταγή 41 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!