500 ml ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου) αλάτι 500 g κριθαράκι 1/2 φλυτζ κτυπητή κρέμα 1/4 φλυτζ ελαιόλαδο 250 g τυρί φέτα κομματιασμένο 1 κουταλιά άνηθο κομμένο 1/3 φλυτζ τυρί κασέρι (ή Romano) τριμμένο
Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε το ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε σχεδόν να το γεμίσουμε. Βάζουμε αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κριθαράκι και το βράζουμε, ανακατεύοντας πού και πού. Το στραγγίζουμε καλά και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. 2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την κρέμα, το ελαιόλαδο, τη φέτα και το άνηθο. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή πυρέξ του 1,5 λίτρου. (Ως εδώ μπορεί να γίνει μια μέρα πριν: Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. Το επαναφέρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν συνεχίσουμε.) 3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350°F. Ρίχνουμε τυρί πάνω στο κριθαράκι. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνταγή 45 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
EVI 09-02-2009 03:26:11
ENAS ΚΥΒΟΣ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΣΕ 500 ΛΤ ΝΕΡΟΥ.Σ΄'ΑΥΤΟ ΕΡΙΞΑ 200ΓΡ. ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΑΠΟΡΠΟΦΗΘΕΙ ΣΧΕΔΟΝ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΥΝΑΤΗΦΩΤΙΑ..ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 10 ΛΕΠΤΑ η ΜΕΧΡΙ ΤΟΣΟ..ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΑΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ..ΣΤΟ ΦΟΘΡΝΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ..ΑΛΛΑ 15 ΠΕΡΙΠΟΥ ΛΕΠΤΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΖΩΜΟ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ! ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ..ΓΕΝΙΚΩΣ Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΦΟΒΕΡΗ..ΑΓΑΠΗΤΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ..
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!