Για τα ραβιόλι:
αλεύρι γενικής χρήσης
1/3 φλιτζ. καρότο ξεφλουδισμένο και κομμένο
1,5 κουταλιά φρέσκο τζίντζερο ψιλοκομμένο
100 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
3 κουταλιές κτυπητή κρέμα παγωμένη
1 ασπράδι αυγού
120 γρ. φρέσκο κρέας καβουριού
1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο
1/2 μίσχος σέλερι κομμένος
2 κουταλιές φρέσκος κολίαντρος ψιλοκομμένος
1,5 κουταλιά φρέσκος χυμός λεμονιού
1/2 κουταλιά αλάτι
1/2 κουταλιά πιπέρι
32 φύλλα έτοιμης ζύμης

Για τη vinaigrette:
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. λευκό ξύδι
1/4 φλιτζ. χυμός λεμονιού
2 τομάτες ξεφλουδισμένες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
100 γρ. φρέσκα μπιζελάκια κομμένα κατά μήκος
1 μίσχος σέλερι κομμένος κατά μήκος
3 κουταλιές φρέσκη πρασουλίδα ψιλοκομμένη

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΓΙΑΒΑΝΕΖΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ FRA DIAVOLO ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ – ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 2 ...
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ ...
Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο ...
ΣΑΡΓΟΙ - ΤΟΥΡΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΔΡΟΣΕΡΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ...
Μοσχάρι με αρακά ...
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ΜΟΥΣ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ ...
Αρνί με ρύζι στο φούρνο ...
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΠΑΣΤΕΣ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΒΕΡΜΙΤΣΕΛΛΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ...
ΠΕΝΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ...
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ...
Αρνί με αρακά ...
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΧΥΛΙΑ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ TOMΑΤΑ ...
Σπαγγέτι με χτένια και άσπρο κρασί ...
ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 322 από 422  Επόμενη

ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ1 ψήφοι




 
Το πιάτο αυτό προέρχεται από την Ιρλανδία, όπου σερβίρεται ως ορεκτικό. Φτιάχνεται με στρογγυλά κομμάτια ζύμης, όμως ένα καλό υποκατάστατο είναι η έτοιμη ζύμη, που πωλείται κατεψυγμένη στα σούπερ-μάρκετ.
Υλικά

Για τα ραβιόλι:
αλεύρι γενικής χρήσης
1/3 φλιτζ. καρότο ξεφλουδισμένο και κομμένο
1,5 κουταλιά φρέσκο τζίντζερο ψιλοκομμένο
100 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
3 κουταλιές κτυπητή κρέμα παγωμένη
1 ασπράδι αυγού
120 γρ. φρέσκο κρέας καβουριού
1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο
1/2 μίσχος σέλερι κομμένος
2 κουταλιές φρέσκος κολίαντρος ψιλοκομμένος
1,5 κουταλιά φρέσκος χυμός λεμονιού
1/2 κουταλιά αλάτι
1/2 κουταλιά πιπέρι
32 φύλλα έτοιμης ζύμης

Για τη vinaigrette:
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. λευκό ξύδι
1/4 φλιτζ. χυμός λεμονιού
2 τομάτες ξεφλουδισμένες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
100 γρ. φρέσκα μπιζελάκια κομμένα κατά μήκος
1 μίσχος σέλερι κομμένος κατά μήκος
3 κουταλιές φρέσκη πρασουλίδα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
Για τα ραβιόλι:
1. Πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι μια μεγάλη λαμαρίνα ψησίματος.
2. Γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε το καρότο και το τζίντζερο και το ζεματίζουμε για 1 λεπτό. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Αφαιρούμε τα τυχόν κόκαλα από το σολωμό και τον κόβουμε σε κομμάτια. Τον μεταφέρουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε την κρέμα και το ασπράδι αυγού και το δουλεύουμε. Το μεταφέρουμε σε μπολ.
4. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το καρότο, το τζίντζερο, το καβούρι, το κρεμμύδι, το σέλερι, το φρέσκο κολίαντρο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
5. Τοποθετούμε 1 φύλλο ζύμης στο τραπέζι που δουλεύουμε. Βάζουμε 1 κοφτή ΚΣ γέμιση στο κέντρο. Αλείφουμε με νερό τις άκρες. Το σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο ζύμης και πιέζουμε σφικτά γύρω-γύρω για να το σφραγίσουμε. Το μεταφέρουμε στο προετοιμασμένο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ζύμης και τη γέμιση. (Μπορούν να ετοιμασθούν 8 ώρες πριν, οπότε το σκεπάζουμε με πλαστικό φύλλο και το παγώνουμε.)
6. Γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Βάζουμε τα γεμιστά φύλλα ζύμης σε ομάδες και τα βράζουμε ώσπου να γίνουν τρυφερά. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε μια άλλη λαμαρίνα. Τα σκεπάζουμε με φύλλο αλουμινίου. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη vinaigrette: Αναμιγνύουμε το λάδι, το ξύδι, και το χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο δοχείο. Ζεσταίνουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τις τομάτες, τα φρέσκα μπιζελάκια και το σέλερι. Ανακατεύουμε ακριβώς μέχρι να ζεσταθούν, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την πρασουλίδα. Κατανέμουμε το μίγμα σε πιάτα. Βάζουμε τα ραβιόλι πάνω στη vinaigrette.

Προηγούμενη Συνταγή 322 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.