3 μέτριες, ώριμες τομάτες, κομμένες σε κομμάτια του 1,5 εκ. (περίπου 2,5 φλιτζ.)
1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένη φρέσκη μέντα
1 κουταλιά κόκκινο ξύδι
1 μικρό σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι χοντροκομμένο μαύρο αλάτι
500 γρ. ζυμαρικό πένες ή πεταλούδες
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 κομμάτι ξιφίας πάχους 2,5 εκ (περίπου 500 γρ)

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ...
...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
Φετουτσίνια με χτένια και τζίντζερο ...
ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΠΑΒΑΡΟΤΙ ...
Μουσακάς με μελιτζάνες ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΗΝΟΥ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΚΑΠΟΝΑΤΑ ...
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΠΕΚΟΡΙΝΟ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Πέννες με κάρι και γαρίδες ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΤΑΡΤΑΡ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΙΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΤΙΛΛΗΣ» ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΜΕ ΛΙΘΡΙΝΙ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΩΜΗ ΤΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΛΩΡΕΝ ...
ΣΠΕΤΣΛΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 384 από 422  Επόμενη

ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΣΙΚΕΛΙΚΑ 0 ψήφοι




 
Κομμάτια από ψάρι στη σχάρα ανακατεμένο με ζυμαρικό σε ελαφριά vinaigrette από φρέσκη μέντα και τομάτα.
Υλικά

3 μέτριες, ώριμες τομάτες, κομμένες σε κομμάτια του 1,5 εκ. (περίπου 2,5 φλιτζ.)
1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένη φρέσκη μέντα
1 κουταλιά κόκκινο ξύδι
1 μικρό σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι χοντροκομμένο μαύρο αλάτι
500 γρ. ζυμαρικό πένες ή πεταλούδες
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 κομμάτι ξιφίας πάχους 2,5 εκ (περίπου 500 γρ)

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε την ντομάτα, τη μέντα, το ξύδι, το σκόρδο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 3/4 κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 30 λεπτά.
2. Σε ένα φλιτζάνι, βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1/4 κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι. Αλείφουμε και τις δυο πλευρές του ξιφία.
3. Ψήνουμε τον ξιφία στο γκριλ σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά μέχρι να ασπρίσει, γυρίζοντάς τον μια φορά. Μετά τον βγάζουμε, τον βάζουμε στο σανίδι και τον κόβουμε σε κομμάτια των 2 εκ.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
5. Βάζουμε τον ξιφία και το ζυμαρικό στο μίγμα της τομάτας και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν.

Προηγούμενη Συνταγή 384 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.