1/4 φλιτζ. λευκό ξύδι
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
1,5 κουταλιά μέλι
1,5 κουταλιά τζιντζερόριζα φρέσκια φρεσκοκομένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή κοπανιστή
1 κουταλιά σόγια σος
λίγο πιπέρι καγιέν
750 γρ. μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες χωρίς τη φλέβα της ράχης
350 γρ. φετουτσίνια
1 κουταλιά σησαμέλαιο
1/2 φλιτζ. πράσινο κρεμμυδάκι κομμένο
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΦΟΡΜΕΣ ΑΠΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΙΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΤΣΟΤΣΑΡΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ...
ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΥΡΙΩΝ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ ...
ΓΙΑΟΥΡΤΟΤΥΡΑΚΙΑ ...
ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΚΕΡΔΑ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ...
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ...
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛO, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ...
ΑΒΓΑ ΓΛΥΚΟΞΙΝΑ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ...
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΝΟΤΣΙΟΛΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΟΒΑΝΣΑΛ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
...
Καρυδάρμη με θαλασσινά ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΦΤΑ ...
ΑΓΚΙΝΑΡΟΠΙΤΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, μακαρονοσαλάτες
Προηγούμενη Συνταγή 28 από 57  Επόμενη

ΣΑΛΑΤΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ 1 ψήφοι




 

Υλικά

1/4 φλιτζ. λευκό ξύδι
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
1,5 κουταλιά μέλι
1,5 κουταλιά τζιντζερόριζα φρέσκια φρεσκοκομένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή κοπανιστή
1 κουταλιά σόγια σος
λίγο πιπέρι καγιέν
750 γρ. μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες χωρίς τη φλέβα της ράχης
350 γρ. φετουτσίνια
1 κουταλιά σησαμέλαιο
1/2 φλιτζ. πράσινο κρεμμυδάκι κομμένο
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα 3-4 λίτρων, ανακατεύουμε το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το τζίντζερο, το σκόρδο, τη σόγια σος και το πιπέρι καγιέν. Προσθέτουμε τις γαρίδες. Αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού. Σκεπάζουμε και το βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά. Το αφήνουμε ανακατεύοντας πού και πού, ώσπου οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς στο κέντρο όταν κόβονται (περίπου 10 λεπτά). Αφαιρούμε τις γαρίδες με ένα τρυπητό κουτάλι, διατηρώντας το ζωμό. Σκεπάζουμε και παγώνουμε τις γαρίδες.
2. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα 5-6 λίτρων, βράζουμε 3 λίτρα νερό σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ζυμαρικό, το οποίο και βράζουμε (περίπου 15 λεπτά), στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και ξαναστραγγίζουμε καλά.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ζυμαρικό, το ζωμό που διατηρήσαμε, τις γαρίδες, το σησαμέλαιο, το κρεμμυδάκι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε ελαφρά με δυο πιρούνια, ώσπου να καλυφθούν καλά. Μπορεί να φτιαχτεί από την προηγούμενη και να φυλαχτεί στο ψυγείο.

Προηγούμενη Συνταγή 28 από 57  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.