4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1,5 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ξηρό βερμούτ
1/3 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
1/4 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
24 γαρίδες ωμές, καθαρισμένες, χωρίς τη φλέβα της ράχης

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ...
Σπαγγέτι με σάλτσα από αχιβάδες Ι ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ ...
Μουσακάς με μελιτζάνες ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΗΝΟΥ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΚΑΠΟΝΑΤΑ ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
...
ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
Φετουτσίνια με χτένια και τζίντζερο ...
ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΠΑΒΑΡΟΤΙ ...
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΠΕΚΟΡΙΝΟ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Πέννες με κάρι και γαρίδες ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΤΑΡΤΑΡ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΩΜΗ ΤΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΛΩΡΕΝ ...
ΣΠΕΤΣΛΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΒΙΑΡΙ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΙΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΤΙΛΛΗΣ» ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 121 από 137  Επόμενη

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ 1 ψήφοι




 

Υλικά

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1,5 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ξηρό βερμούτ
1/3 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
1/4 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
24 γαρίδες ωμές, καθαρισμένες, χωρίς τη φλέβα της ράχης

Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε τα πρώτα 6 συστατικά σε μια μέτρια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Τη βγάζουμε από τη φωτιά. Δοκιμάζουμε και βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Αφήνουμε να κρυώσει.
2. Απλώνουμε τις γαρίδες σε μια στρώση σε ένα ταψί. Ρίχνουμε το μίγμα του βερμούτ πάνω στις γαρίδες. Αφήνουμε να μαριναριστούν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 18οC. Ψήνουμε τις γαρίδες, ρίχνοντας μια-δυο φορές από πάνω κουταλιές μαρινάδας, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν διαφανείς, περίπου για 15-20 λεπτά. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Προηγούμενη Συνταγή 121 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.