Η παραπάνω σαλάτα χρειάζεται 1/2 φλιτζάνι κομπόστα μάγκο, ενώ η παρακάτω συνταγή
δίνει 1 φλιτζάνι, το οποίο και συνιστάται να φτιάξουμε, καθώς η κομπόστα αυτή
αποτελεί ένα ιδανικό ντιπ για βραστές γαρίδες ή ωμά λαχανικά.
Υλικά
1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 ώριμο μάγκο, ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους 1/4 φλιτζάνι νερό 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μάγκο και το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας περίπου για 3 λεπτά, μέχρι το φρούτο να μαλακώσει πολύ. Προσθέτουμε το νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού και λιώνουμε το μίγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Το αφήνουμε να κρυώσει και το παγώνουμε στο ψυγείο (Μπορεί να γίνει από την προηγουμένη και να φυλαχτεί σφιχτά σκεπασμένο στο ψυγείο.)
Συνταγή 31 από 51
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!