1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 210οC και αλείφουμε με το βούτυρο ένα ταψί. 2. Σε νερό που βράζει ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε λίγο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε. Τα κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι κολοκυθιού με μια φέτα προσούτο και τα βάζουμε στο ταψί το ένα κοντά στο άλλο (να ακουμπάνε) σε μια στρώση. 3. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και το πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται χλιαρά.
Συνταγή 32 από 45
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
διονυσια 15-10-2009 23:47:11
εμεις του αγιου νικολαου φτιαχνουμε μπακλαβα με κιτρινο κολοκυθι γινετε καταπληκτικη η συνταγη ειναι οπως του κλασικου μπακλαβα αλλα προσθετουμε και κολοκυθι τριμενο και καλα στιμενο
E. MAYRIDOU 15-10-2009 22:12:54
- ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ & ΤΡΙΒΕΙΣ ΣΕ ΤΡΙΦΤΗ ΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ. ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΣΕ ΣΟΥΡΟΤΗΡΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΗΣ.
- ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΤΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ:
ΚΑΝΕΛΛΑ ΣΚΟΝΗ
ΣΤΑΦΙΔΕΣ
ΖΑΧΑΡΗ
ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
- ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΜΥΡΗ ΠΙΤΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ:
ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΔΥΟΣΜΟ
ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΑΝΙΘΟ
ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
- ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ 15-10-2009 03:12:40
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΚΟΛΟΚΥΘΑ ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!