1. Κόβουμε το μαρούλι σε κομμάτια όχι πολύ μικρά.
2. Λιώνουμε το ροκφόρ με ένα πιρούνι σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε καλά ρίχνοντας λίγο-λίγο τον χυμό λεμονιού και το κονιάκ. Προσθέτουμε όσο πιπέρι θέλουμε και ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε την σάλτσα στο μαρούλι και σερβίρουμε.
Συνταγή 49 από 51
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Leuteris 14-09-2009 22:24:35
Ένας τρόπος για σως ροκφόρ είναι το 2ο βήμα στην παραπάνω συνταγή. Εγώ την έχω δοκιμάσει με λευκό κρασί αντί για κονιάκ και ήταν πολύ νόστιμη!!! Θέλει λίγο μεγαλύτερη ποσότητα κρασιού όμως και λιγότερο λεμόνι.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ 14-09-2009 05:55:07
ΡΩΤΗΣΑ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΣΩΣ ΡΟΚΦΟΡ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ
ΚΑΝΕΝΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!