2 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1 1/4 κουταλάκια σκόνη κάρι
1/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες πιπεριού ή κατά τη γεύση
1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο
3 κουταλιές σέρι
1 κιλό μύδια ξυσμένα απ’ έξω
1/2 φλιτζάνι παχιά κρέμα
1/4 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές κόλιαντρο φρέσκο κομμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...
ΚUSHARY...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΝΟΥ ΣΠΕΣΙΑΛ ...
Φετουτσίνια με σπαράγγια και γαρίδες ...
ΦΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ΦΟΝΤΥ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ (Κίνα) ...
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΤΟΦΟΥ...
Santan (Γάλα καρύδας)...
ΠΕΝΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ...
ΣΟΥΠΑ ΧΟΝΤΡΟΜΠΙΓΟΥΛΗ ...
ΣΜΟΥΤΙ ΤΑΤΟΡΣ (Smutty tators)...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ...
Φετουτσίνια με χτένια ...
Αντζέμ πιλάφι ...
ZUPA OGORKOWA...
ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ...
CHOCO BROWNIE ...
ΣΑΓΑΝΑΚΙ (Ελληνικό τηγανητό τυρί)...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΚΡΕΟΛΗΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
Madras Curry...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΠΟ ΤΟΦΟΥ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ...
ΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ...
ΜΙΚΡΑ ΝΙΟΚΙ (Galuska) ...

Συνταγές » Λέσχης ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
Προηγούμενη Συνταγή 93 από 125  Επόμενη

Μύδια μαρινάτα με κάρι 0 ψήφοι




 
Συνοδεύεται με φρέσκο τραγανό ψωμί!
Υλικά

2 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1 1/4 κουταλάκια σκόνη κάρι
1/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες πιπεριού ή κατά τη γεύση
1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο
3 κουταλιές σέρι
1 κιλό μύδια ξυσμένα απ’ έξω
1/2 φλιτζάνι παχιά κρέμα
1/4 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές κόλιαντρο φρέσκο κομμένο

Εκτέλεση
1. Μαγειρεύουμε τα κρεμμυδάκια, το κάρι και τις νιφάδες πιπεριού στο βούτυρο σε μια βαριά κατσαρόλα των 5-6 λίτρων σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια, περίπου για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σέρι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
2. Προσθέτουμε τα μύδια και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 4-6 λεπτά, ελέγχοντας περιοδικά μετά από 4 λεπτά και μεταφέροντας τα μύδια καθώς ανοίγουν σε ένα μπολ (Πετάμε τα μύδια που δεν άνοιξαν μετά από 6 λεπτά.)
3. Προσθέτουμε την κρέμα και το νερό στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε το κόλιαντρο και αλάτι κατά τη γεύση, μετά το χύνουμε πάνω στα μύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Παραλλαγές: (α) Αντί σέρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξηρό λευκό κρασί (Γαλλία), (β) αντί για κάρι και κόλιαντρο ντομάτα και σαφράν (Μαρόκο) (γ) αντί για μύδια γαρίδες.

Προηγούμενη Συνταγή 93 από 125  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.