1. Μαγειρεύουμε τα κρεμμυδάκια, το κάρι και τις νιφάδες πιπεριού στο βούτυρο σε μια βαριά κατσαρόλα των 5-6 λίτρων σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια, περίπου για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σέρι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. 2. Προσθέτουμε τα μύδια και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 4-6 λεπτά, ελέγχοντας περιοδικά μετά από 4 λεπτά και μεταφέροντας τα μύδια καθώς ανοίγουν σε ένα μπολ (Πετάμε τα μύδια που δεν άνοιξαν μετά από 6 λεπτά.) 3. Προσθέτουμε την κρέμα και το νερό στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε το κόλιαντρο και αλάτι κατά τη γεύση, μετά το χύνουμε πάνω στα μύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Παραλλαγές: (α) Αντί σέρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξηρό λευκό κρασί (Γαλλία), (β) αντί για κάρι και κόλιαντρο ντομάτα και σαφράν (Μαρόκο) (γ) αντί για μύδια γαρίδες.
Συνταγή 93 από 125
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!