4 μεγάλα ψάρια με άσπρο κρέας (μπακαλιάρο κλπ)
2 μεγάλα λεμόνια
2 κουταλιά λάδι
1 κιλό πατάτες
2 καρότα
100 γραμμάρια αρακά
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε το ψάρι σε μία ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι, μία κούπα νερό και το χυμό από τα δύο λεμόνια. Κλείνουμε την κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε. Αφού βράσει το καθαρίζουμε από την πέτσα και τα κόκαλα και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα με τη σάλτσα του. Την ίδια ώρα που βράζουμε το ψάρι, σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Τα τοποθετούμε στα πλάγια της πιατέλας και τους προσθέτουμε αν θέλουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο λάδι με λεμόνι.
Συνταγή 137 από 137
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Gianni 31-08-2008 21:08:24
Το αυθεντικό Κερκυραίικο μπιάνκο θέλει πολύ ψάρι, λίγη πατάτα, μπόλικο λεμόνι σκόρδο και ελαιόλαδο.
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!