1 ασκαλώνιο τεμαχισμένο
½ φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλιά παχιά κρέμα
12 κουταλιές παγωμένο βούτυρο
1/16 κουταλάκι λευκό πιπέρι
5 κουταλιές βούτυρο
375 γρ. μέτριες γαρίδες, ξεπλυμένες και καθαρισμένες
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές κονιάκ
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΟΥΠΑ ΓΚΟΥΛΑΣ ...
Αγκινάρες Ογκρατέν...
ΜΑΓΚΟ ΤΣΑΤΝΙ ...
Κινέζικος ζωμός κοτόπουλου ...
ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ ...
Αγκινάρες με γαρίδες...
Γαρίδες με κάρυ (Ινδία) ...
ΨΑΡΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ ...
Χοιρινές Μπριζόλες Κρασάτες ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΒΟΤΚΑ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ - Riso con Basilico e Pomodori...
Καλαμάρια Γεμιστά ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΣΠΑΓΕΤΙ ...
Μακαρονάδα με χταποδάκι κοκκινιστό ...
Τάρτα με Αγκινάρες...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΠΕΠΕΡΟΝΑΤΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ CAJUN ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ...
Αγκινάρες Πανέ...
ΣΟΥΠΑ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΦΕΤΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ...
Γαρίδες Ψητές ...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΑΒΟΚΑΝΤΟ 2 ...
Κυδώνια ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ...
ΦΕΤΕΣ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ...
ΠΕΝΕΣ ΤΟΥ KΗ ΓΟΥΕΣΤ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 19 από 137  Επόμενη

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BEURRE BLANC1 ψήφοι




 
Ένα εύκολο και γρήγορο κύριο πιάτο. Σερβίρεται με κουσκούς και πράσινη σαλάτα.
Υλικά
1 ασκαλώνιο τεμαχισμένο
½ φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλιά παχιά κρέμα
12 κουταλιές παγωμένο βούτυρο
1/16 κουταλάκι λευκό πιπέρι
5 κουταλιές βούτυρο
375 γρ. μέτριες γαρίδες, ξεπλυμένες και καθαρισμένες
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές κονιάκ
Εκτέλεση
1. Για το Beurre Blanc: Σιγοβράζουμε τα ασκαλώνια, το κρασί και τον χυμό λε-μονιού σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά, μέχρι το μίγμα να μειωθεί σε περίπου 2 κουταλιές. Προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε μόλις να σιγοβράσει. Μόλις φανούν οι πρώτες φυσαλίδες, σβή-νουμε τη φωτιά πολύ απαλά και προσθέτουμε τις 12 κουταλιές βούτυρο, 1 κουταλιά τη φορά, χτυπώντας συνεχώς. Πρέπει πάντα ο ένας βώλος βουτύρου να λιώσει τελείως πριν μπει ο επόμενος. Μόλις το βούτυρο ενσωματωθεί πλή-ρως, βάζουμε στη σάλτσα beurre blanc το λευκό πιπέρι και τη βάζουμε στην άκρη.
2. Σε μια χύτρα και σε δυνατή φωτιά λιώνουμε 5 κουταλιές βούτυρο και σοτά-ρουμε τις γαρίδες, γυρίζοντας τες μερικές φορές μέχρι να γίνουν – για 3-4 λε-πτά περίπου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και βάζουμε αλάτι στις γα-ρίδες. Προσεκτικά προσθέτουμε το κονιάκ (μπορεί να αναφλεγεί) και ανακα-τεύουμε καλά. Ρίχνουμε κουταλιές από τη ζεστή σάλτσα beurre blanc πάνω στις καυτές γαρίδες και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 19 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.