1. Για το Beurre Blanc: Σιγοβράζουμε τα ασκαλώνια, το κρασί και τον χυμό λε-μονιού σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά, μέχρι το μίγμα να μειωθεί σε περίπου 2 κουταλιές. Προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε μόλις να σιγοβράσει. Μόλις φανούν οι πρώτες φυσαλίδες, σβή-νουμε τη φωτιά πολύ απαλά και προσθέτουμε τις 12 κουταλιές βούτυρο, 1 κουταλιά τη φορά, χτυπώντας συνεχώς. Πρέπει πάντα ο ένας βώλος βουτύρου να λιώσει τελείως πριν μπει ο επόμενος. Μόλις το βούτυρο ενσωματωθεί πλή-ρως, βάζουμε στη σάλτσα beurre blanc το λευκό πιπέρι και τη βάζουμε στην άκρη.
2. Σε μια χύτρα και σε δυνατή φωτιά λιώνουμε 5 κουταλιές βούτυρο και σοτά-ρουμε τις γαρίδες, γυρίζοντας τες μερικές φορές μέχρι να γίνουν – για 3-4 λε-πτά περίπου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και βάζουμε αλάτι στις γα-ρίδες. Προσεκτικά προσθέτουμε το κονιάκ (μπορεί να αναφλεγεί) και ανακα-τεύουμε καλά. Ρίχνουμε κουταλιές από τη ζεστή σάλτσα beurre blanc πάνω στις καυτές γαρίδες και σερβίρουμε.
Συνταγή 19 από 137
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!