375 γρ φρέσκα ή κατεψυγμένα ραβιόλι από σπανάκι
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένο
Για τη σάλτσα:
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
300 γρ. τομάτες κονσέρβας με τον χυμό τους λιωμένες
1 κουταλιά τοματοπολτός
1 κουταλιά ξηρό κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι ζάχαρη
450 γρ. τόνος από κονσέρβα στραγγισμένος και τριμμένος
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
Αρνί με κριθαράκι στο φούρνο ...
ΠΑΕΓΙΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΦΥΚΙΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ...
Πέννες με κάρι και γαρίδες ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ...
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΔΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΌ ΒΟΤΚΑ, KIMA KAI ΕΛΙΕΣ ...
Μακαρόνια με κολοκύθι ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΗΝΟΥ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΣΙΚΕΛΙΚΑ ...
ΛΙΝΓKΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ ...
ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
...
...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 321 από 422  Επόμενη

ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑΣ 1 ψήφοι




 

Υλικά

375 γρ φρέσκα ή κατεψυγμένα ραβιόλι από σπανάκι
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένο
Για τη σάλτσα:
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
300 γρ. τομάτες κονσέρβας με τον χυμό τους λιωμένες
1 κουταλιά τοματοπολτός
1 κουταλιά ξηρό κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι ζάχαρη
450 γρ. τόνος από κονσέρβα στραγγισμένος και τριμμένος
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ραβιόλι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
2. Για τη σάλτσα, ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις τομάτες, τον τοματοπολτό, το κρασί και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τον τόνο, τον μαϊντανό και το άνηθο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή ώσπου η σάλτσα να μειωθεί και να γίνει παχύρρευστη.
3. Βάζουμε τα ραβιόλι σε μια ζεσταμένη πιατέλα σερβιρίσματος, ρίχνουμε σάλτσα από πάνω καθώς και τυρί παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 321 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.