375 γρ φρέσκα ή κατεψυγμένα ραβιόλι από σπανάκι
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένο
Για τη σάλτσα:
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
300 γρ. τομάτες κονσέρβας με τον χυμό τους λιωμένες
1 κουταλιά τοματοπολτός
1 κουταλιά ξηρό κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι ζάχαρη
450 γρ. τόνος από κονσέρβα στραγγισμένος και τριμμένος
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ( Riso all' Aglio)...
Μουσταλευριά...
Αντζέμ πιλάφι ...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΡΣΑΛΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ...
ΠΑΣΠΑΛΑΣ...
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΗ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ...
ΨΑΡΙ ΣΟΤΕ ΜΕ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ ΚΑΙ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ...
Λαπάς ...
Ριζότο με ψητά μανιτάρια ...
ΨΑΡΙ ΦΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΤΟΝΟ Ή ΞΙΦΙΑ Ή ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ) ...
ΚΑΡΝΕ ΜΕΤΣΑΔΑ (Carne Mechada)...
ΞΙΦΙΑΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ...
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ...
Κουλούρια Κανέλλας ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ...
ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΜΕ ΠΟΡΣΙΝΙ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ...
ΓΛΥΚΟ ΠΟΤΟ ΑΠΟ ΣΥΚΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ...
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 321 από 422  Επόμενη

ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑΣ 1 ψήφοι




 

Υλικά

375 γρ φρέσκα ή κατεψυγμένα ραβιόλι από σπανάκι
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένο
Για τη σάλτσα:
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
300 γρ. τομάτες κονσέρβας με τον χυμό τους λιωμένες
1 κουταλιά τοματοπολτός
1 κουταλιά ξηρό κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι ζάχαρη
450 γρ. τόνος από κονσέρβα στραγγισμένος και τριμμένος
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ραβιόλι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
2. Για τη σάλτσα, ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις τομάτες, τον τοματοπολτό, το κρασί και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τον τόνο, τον μαϊντανό και το άνηθο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή ώσπου η σάλτσα να μειωθεί και να γίνει παχύρρευστη.
3. Βάζουμε τα ραβιόλι σε μια ζεσταμένη πιατέλα σερβιρίσματος, ρίχνουμε σάλτσα από πάνω καθώς και τυρί παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 321 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.