1 κιλό φιλέτα ή ξεκοκαλισμένη φέτα από μπακαλιάρο, πέρκα ή άλλο μεγάλο ψάρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1,5 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, λευκό και το περισσότερο πράσινο μέρος
1 φλιτζάνι ξερά ψίχουλα από ψωμί ολικής ή γαλέτα
2 αβγά
1 κουταλιά κορνφλάουρ, διαλυμένο σε 2 κουταλιές κρασί λευκό
1/4 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος και κλωνάρια για στόλισμα
1 κουταλιά φρέσκος χυμός από λεμόνι
1 φλιτζάνι καλαμποκένιο κίτρινο σιμιγδάλι (μπομπότα) ή σταρένιο σιμιγδάλι
Αλάτι και πιπέρι
Φετάκια λεμόνι για στόλισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΠΟΠΚΟΡΝ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ...
ΑΠΑΧΟ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ...
Αμύγδαλα καβουρδισμένα ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΓΛΥΚΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Τυροκαυτερή Θρακιώτικη ...
Αρνί λαδορίγανη στο φούρνο ...
Μακαρόνια με Σάλτσα Ντομάτα ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠEΣTO ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑΣ ...
Σουφλέ με αλλαντικά, τυρί & Μανιτάρια ...
ΛΑΖΑΝΙΕΤΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ...
ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΕ ΑΛΑΤΙ ...
ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ...
ΠΑΤΣΑΣ ...
ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ...
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ...
Κουλούρια Σμυρνέϊκα ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΖΟΥN ...
ΦΙΛΕΤΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΚΟΡΕΑΤΙΚΑ ...
Μοσχάρι με μακαρόνια στο φούρνο ...
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΣΑΟΥ ΜΕΪΝ ΜΕ ΝΟΥΝΤΛ ΑΥΓΟΥ (Pork Chow Mein) ...
Φετουτσίνια με χτένια πορτοκάλι και λαχανικά ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
Μπακαλιάρος με άσπρη σάλτσα ...
ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΣΥΚΩΤΙ ΚΟΤΑΣ ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 85 από 137  Επόμενη

ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΙ ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΧΑΡΑΣ 5 ψήφοι




 

Υλικά

1 κιλό φιλέτα ή ξεκοκαλισμένη φέτα από μπακαλιάρο, πέρκα ή άλλο μεγάλο ψάρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1,5 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, λευκό και το περισσότερο πράσινο μέρος
1 φλιτζάνι ξερά ψίχουλα από ψωμί ολικής ή γαλέτα
2 αβγά
1 κουταλιά κορνφλάουρ, διαλυμένο σε 2 κουταλιές κρασί λευκό
1/4 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος και κλωνάρια για στόλισμα
1 κουταλιά φρέσκος χυμός από λεμόνι
1 φλιτζάνι καλαμποκένιο κίτρινο σιμιγδάλι (μπομπότα) ή σταρένιο σιμιγδάλι
Αλάτι και πιπέρι
Φετάκια λεμόνι για στόλισμα

Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε το ψάρι ή το λιώνουμε στο μπλέντερ. Σε γαβάθα βάζουμε το λιωμένο ψάρι προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, τα ψίχουλα, τα αβγά, ελαφρά χτυπημένα, το διαλυμένο κορνφλάουρ, το μαϊντανό, το λεμόνι, αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ζυμώνουμε το μείγμα για να ενσωματωθούν τα υλικά.
2. Με κουτάλι που θα το βουτάμε σε παγωμένο νερό, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, τις περνάμε από το σιμιγδάλι και τις τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει στη λαμαρίνα του φούρνου. Σκεπάζουμε με πλαστικό, πιέζουμε τους ψαροκεφτέδες να γίνουν σαν μπισκότα και τους αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή για μια νύχτα.
3. Ζεσταίνουμε καλά το γκριλ και βάζουμε από κάτω μια δεύτερη λαμαρίνα να κάψει. Προσεκτικά, αφαιρούμε το πλαστικό και γλιστράμε τη λαδόκολλα με τους ψαροκεφτέδες στη ζεσταμένη λαμαρίνα. Ψήνουμε για 7-8 λεπτά από κάθε μεριά, να ροδίσουν καλά. Σερβίρουμε στολίζοντας με κλωνάρια μαϊντανό και φέτες από λεμόνι.

Προηγούμενη Συνταγή 85 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.