500 γρ. κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
125 γρ. προσούτο κομμένο σε φέτες και μετά σε λωρίδες του 1,5 εκ.
1,5 φλιτζάνι αρακάς αποψυγμένος
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αβγού
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένο
πιπέρι λευκό

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑΣ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ...
ΣΤΡΕΙΔΙΑ ΡΟΚΦΕΛΕΡ...
Ξιφίας με εστραγκόν, σκόρδο και κρεμμυδάκια ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ ...
ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ...
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
Σάλτσα βασιλικού (pestο) ...
Μακαρόνια με κιμά ...
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΡΙ ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΒΙΝΤΑΛΟΥ...
Άλιο ε Όλιο (Aglio e Olio) ...
Γλυκό Αλεξάντρας ...
ΜΠΡΑΝΤΑΔΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΛΑ ΛΟΒΙΤΟΥΡΑ (Gamberi ala bussara)...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΚΟΝΤΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
ΠΙΤΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
Φύλλο για πίτες...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ...
ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ...
ΦΟΝΤΥ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ (Κίνα) ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝTOMATEΣ ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 94 από 301  Επόμενη

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ 2 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
125 γρ. προσούτο κομμένο σε φέτες και μετά σε λωρίδες του 1,5 εκ.
1,5 φλιτζάνι αρακάς αποψυγμένος
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αβγού
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένο
πιπέρι λευκό

Εκτέλεση
1. Βράζουμε, στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και ξαναστραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Βάζουμε το ζυμαρικό σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με το λάδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το μπιζέλι και το προσούτο και το βάζουμε στην άκρη.
3. Σε μια μικρή κατσαρόλα, αναμιγνύουμε την κρέμα με τους κρόκους αβγών. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να αναμιχθούν καλά. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μίγμα να γίνει λίγο παχύρρευστο, για 5-7 λεπτά.
4. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την παρμεζάνα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε. Βάζουμε αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 94 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

dee 10-02-2008 01:50:30

σιγά τη καριόλα μωρέ ... αυτή απο που τις κλέβει δηλαδή η άσχετη ... απο δώ κιαπό κει

kostantina 09-02-2008 08:07:26

Αυτή την συνταγή την κλέψατε από την Βέφα.

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.