Τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
5κουταλιές αλεύρι γενικής χρήσης
λίγο πιπέρι καγιέν
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
1, 5 φλιτζάνι παχύ γάλα
1/4 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
6 μεγάλοι κρόκοι αβγού
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές (στοιβαγμένες) χοντροτριμμένο τυρί γραβιέρα (περίπου 180 γρ)
1/4 φλιτζάνι ψιλοτριμμένο τυρί γραβιέρα
8 μεγάλα ασπράδια αβγού

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΡΥΖΙ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΚΑΣΙΟΥΣ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΥΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ...
...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ...
Γαριδομακαρονάδα ...
Μπακαλιάρος Πλακί ...
ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
Φετουτσίνια με χτένια και τζίντζερο ...
ΜΥΔΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΕΖΙΚΑ ...
Φετουτσίνια με χτένια πορτοκάλι και λαχανικά ...
ΚΑΡΝΕ ΜΕΤΣΑΔΑ (Carne Mechada)...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΙΤΑΡΙ ...
ΜΟΥΣ ΣΥΚΟ...
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ...
ΠΕΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ...
ΡΥΖΟΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΣ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗΣ...
ΓΙΟΥΒΑΡΕΛΑΚΙΑ ...
ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΙΛΑΦΙ ...
ΑΓΚΙΝΑΡΟΠΙΤΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΥΡΑ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ...
ΠΕΝΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ ...

Συνταγές » τυρί,αυγά
Προηγούμενη Συνταγή 9 από 30  Επόμενη

ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ 14 ψήφοι




 

Υλικά

Τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
5κουταλιές αλεύρι γενικής χρήσης
λίγο πιπέρι καγιέν
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
1, 5 φλιτζάνι παχύ γάλα
1/4 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
6 μεγάλοι κρόκοι αβγού
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές (στοιβαγμένες) χοντροτριμμένο τυρί γραβιέρα (περίπου 180 γρ)
1/4 φλιτζάνι ψιλοτριμμένο τυρί γραβιέρα
8 μεγάλα ασπράδια αβγού

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στο κέντρο του και τον προθερμαίνουμε στους 205ο Κελσίου. Αλείφουμε με μπόλικο βούτυρο ένα πυρέξ των 10 φλιτζ ή έξι πυρέξ για σουφλέ του 1 1/4 φλιτζάνι το καθένα και ρίχνουμε στο καθένα τυρί παρμεζάνα για να το καλύψουμε (Αν χρησιμοποιούμε πυρέξ του 1 1/4 φλιτζάνι, βάζουμε και τα έξι σκεύη μέσα σε ένα ταψί.)
2. Λιώνουμε βούτυρο σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε αλεύρι, πιπέρι καγιέν και το μοσχοκάρυδο. Μαγειρεύουμε το μίγμα μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει αλλά χωρίς να σκουρύνει, κτυπώντας το συνεχώς, περίπου για 1 λεπτό. Βαθμιαία ρίχνουμε κτυπώντας το γάλα και μετά το κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο, παχύρρευστο κι αρχίσει να βράζει, περίπου για 2 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά.
3. Προσθέτουμε τους κρόκους αβγού στη σάλτσα και κτυπάμε γρήγορα μέχρι να αναμιχθούν. Διπλώνουμε μέσα 1 1/4 φλιτζάνι γραβιέρα και 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα (τα τυριά δεν χρειάζεται να λιώσουν.)
4. Με το ηλεκτρικό μίξερ, κτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν σφικτά αλλά όχι ξηρά. Διπλώνουμε μέσα 1/4 από τα ασπράδια στη χλιαρή βάση του σουφλέ για να την ελαφρύνουμε. Διπλώνουμε μέσα τα υπόλοιπα ασπράδια. Μεταφέρουμε το μίγμα του σουφλέ στα έτοιμα πιάτα. Ρίχνουμε από πάνω τις υπόλοιπες 2 κουταλιές γραβιέρας.
5. Βάζουμε το σουφλέ στο φούρνο, μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 190ο. Το ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει, να χρυσίσει και να καθίσει ελαφρά στο κέντρο, περίπου για 40 λεπτά το μεγάλο σουφλέ ή 25 λεπτά τα μικρά. Με γάντια φούρνου, μεταφέρουμε το σουφλέ σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 9 από 30  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

giota 28-05-2008 04:40:10

πολυ ωραια συνταγη

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.