Στην Ιταλία υπάρχουν πάμπολλες ονομασίες για το πιάτο αυτό: brodetto, caciucco, ciuppin κ.ά., όπως και
παραλλαγές, π.χ. διαφέρουν τα ψαρικά που χρησιμοποιούνται: ’λλοι δεν βάζουν μαλάκια, άλλοι προσθέτουν
χτένια ή άλλα οστρακοειδή, άλλοι υποστηρίζουν ότι χρειάζονται τουλάχιστον 13-14 διαφορετικά ψαρικά, ενώ
άλλοι χρησιμοποιούν μόνο ένα είδος. Εδώ χρησιμοποιούμε μπαρμπούνια, αγριόψαρα ή πετρόψαρα, σκορπιούς,
καλαμάρια, χταπόδι, γαρίδες ή οποιοδήποτε ψάρι θαλασσινό με σφιχτό κρέας. Καλό είναι πάντως να ξεκινάμε
με ένα κεφάλι π.χ. σφυρίδας, του οποίου η ζελατίνη θα δώσει μια παχιά χορταστική σούπα.
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef! Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
Σου αρέσουν τα δώρα? Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!