750 γρ. διάφορα ψάρια ανάμικτα
300 γρ. χταποδάκι και καλαμαράκια
1 κρεμμύδι μέτριο
1 καρότο
1 μίσχος σέλερι
1λίτρο ζωμός ψαριού
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ολόκληρη καυτερή πιπεριά
3 σκελίδες σκόρδο
100 ml παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
450 γρ. ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
αλάτι και πιπέρι
8 μεγάλες γαρίδες
300 γρ. μακαρονάκι κοφτό ή κριθαράκι,

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΕΥΩΔΙΑΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΥΚΩΤΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ OLD BAY* ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡΟ ...
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΠΑΤΖΙ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ...
ΕΥΚΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΡΕΙΔΙΩΝ...
Φύλλο για πίτες...
ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΣΟΥΠΑ ΧΟΝΤΡΟΜΠΙΓΟΥΛΗ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΤΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΟΣ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΩΤΕΣ ΑΛΑ ΠΙΤΖΑΪΟΛΑ ...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΑΒΟΚΑΝΤΟ 2 ...
ΠΕΝΕΣ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ...
Φετουτσίνια με χτένια ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Πεταλούδες με αβοκάντο και σολωμό ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
Μακαρόνια με κολοκύθι ...
ΠΑΤΕ ΤΟΝΟΥ ...
Γαύρος Μαρινάτος ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 155 από 422  Επόμενη

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΛΙΒΟΡΝΟΥ 0 ψήφοι




 

Υλικά

750 γρ. διάφορα ψάρια ανάμικτα
300 γρ. χταποδάκι και καλαμαράκια
1 κρεμμύδι μέτριο
1 καρότο
1 μίσχος σέλερι
1λίτρο ζωμός ψαριού
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ολόκληρη καυτερή πιπεριά
3 σκελίδες σκόρδο
100 ml παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
450 γρ. ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
αλάτι και πιπέρι
8 μεγάλες γαρίδες
300 γρ. μακαρονάκι κοφτό ή κριθαράκι,

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ψαρικά. Κόβουμε τα κεφάλια των μεγάλων, αλλά αφήνουμε τα μικρά ολόκληρα. Κόβουμε το χταπόδι και τα καλαμάρια σε μέτρια κομμάτια.
2. Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλερι, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά και 2 σκελίδες σκόρδο. Βάζουμε το μίγμα αυτό σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε, ώσπου τα κρεμμύδια να ροδίσουν και τα λαχανικά να μαλακώσουν.
3. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και το χταπόδι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ρίχνοντας περιστασιακά λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε τις τομάτες. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση τελειώνοντας το βράσιμο του χταποδιού και των καλαμαριών, που θα χρειαστούν περίπου 45 λεπτά για να μαλακώσουν (τα δοκιμάζουμε με το πιρούνι). Μετά τα περνάμε σε μια άλλη κατσαρόλα και τα βάζουμε στην άκρη.
4. Προσθέτουμε το μισό ζωμό ψαριού, όλα τα μικρά ψάρια, τα κεφάλια από τα μεγάλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού προσεκτικά , ώστε να μη θρυμματισθούν τα ψάρια, και ρίχνοντας περισσότερο ζωμό, όσο χρειάζεται. Το περνάμε από κόσκινο. Επαναφέρουμε το στραγγισμένο ζωμό στην κατσαρόλα (αν ο ζωμός είναι πολύ πηχτός, βάζουμε περισσότερο ζωμό ψαριού). Κόβουμε τα φιλέτα από τα υπόλοιπα ψάρια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις γαρίδες. Τα βράζουμε για λίγα λεπτά, ρίχνοντας περισσότερο ζωμό ψαριού, αν χρειάζεται. Τότε βάζουμε το χταπόδι, τα καλαμάρια και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 155 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.