250 g κριθαράκι
500 g κίτρινες πιπεριές κομμένες (περίπου 3)
1/2 φλυτζ ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλυτζ ζωμός λαχανικών (ή και κοτόπουλου)
1/4 κουταλιά αλάτι
1 μεγάλο αυγό
1/4 κουταλιά ελαιόλαδο για να αλείψουμε το ταψί
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές πρασουλίδα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ, ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΩΤΟΥΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΨΗΤΟ ΚΡΕΑΣ ...
ΚΑΚΑΒΙΑ ΤΡΟΠΟΣ B΄ ...
ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ (Σικελία) ...
ΠΕΣΚΑΝΤΡΙΤΣΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ NOODLES ...
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΡΟΚΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΚΟΡΓΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Α΄ ΤΡΟΠΟΣ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΚΕΡΔΑ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΦΛΑΜΠΕ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΣΥΚΩΤΙ ΚΟΤΑΣ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 290 από 301  Επόμενη

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ 0 ψήφοι




 

Υλικά

250 g κριθαράκι
500 g κίτρινες πιπεριές κομμένες (περίπου 3)
1/2 φλυτζ ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλυτζ ζωμός λαχανικών (ή και κοτόπουλου)
1/4 κουταλιά αλάτι
1 μεγάλο αυγό
1/4 κουταλιά ελαιόλαδο για να αλείψουμε το ταψί
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές πρασουλίδα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
1. Βράζουμε 3 λίτρα νερό (σε κατσαρόλα 4 λίτρων) για το κριθαράκι.
2. Σε μια βαριά κατσαρόλα σιγοβράζουμε τις πιπεριές στο κρασί και το ζωμό με αλάτι σκεπασμένα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 λεπτά. Αφαιρούμε το σκέπασμα και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το υγρό. Κρυώνουμε το μίγμα της πιπεριάς και σε ένα μπλέντερ το πολτοποιούμε με το αυγό. Μεταφέρουμε τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350° F. Και αλείφουμε ελαφρά με λάδι ένα τηγάνι τετράγωνο των 25 εκ.
4. Μόλις βράσει το κριθαράκι, το στραγγίζουμε, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κριθαράκι στο μίγμα της πιπεριάς με τα κρεμμυδάκια, την πρασουλίδα, 1 κουταλιά παρμεζάνα και αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Απλώνουμε ομοιόμορφα το κριθαράκι στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα (το γκρατέν μέχρι το σημείο αυτό μπορεί να ετοιμαστεί μέχρι 8 ώρες πριν).
5. Ψήνουμε το γκρατέν στη μέση του φούρνου για 25-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει από πάνω ανοιχτόχρωμο χρυσό, και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 290 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.