2 kg γαρίδες φρέσκες
35 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο πράσο κομμένο σε φέτες
2,5 κουταλιές αλεύρι γενικής χρήσης
1 φλιτζ. Σαμπάνια
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1,5 κουταλιά ζάχαρη
1,5 κουταλιά άνηθο κομμένο
λίγο πιπέρι καγιέν
500 γρ. Pipe rigate

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ...
ΜΑΥΡΑ ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΝΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ AΝΗΘΟ ...
ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΜΕ ΛΙΘΡΙΝΙ ...
Κοχύλια με φρέσκο φιλέτο τόνου μουστάρδα και χορταρικά ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΕΣΤΟ ...
ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ ...
ΚΡΥΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΑΝΤΟΥΡΙ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΙΑ ...
Ξιφίας με ζυμαρικό αλα σικελικά ...
Αρνί λαδορίγανη στο φούρνο ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ...
...
Γουρουνόπουλο με πατάτες στο φούρνο ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΚΑΙ ΛΥΘΡΙΝΙ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΤΡΕΙΔΙΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ (κατά G.S.Holister) ...
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΣΑΟΥ ΜΕΪΝ ...
ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΜΕ ΜΑΓΚΟ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
Μακαρονάκι κοφτό με δέκα μυρωδικά ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 128 από 422  Επόμενη

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ 1 ψήφοι




 

Υλικά

2 kg γαρίδες φρέσκες
35 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο πράσο κομμένο σε φέτες
2,5 κουταλιές αλεύρι γενικής χρήσης
1 φλιτζ. Σαμπάνια
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1,5 κουταλιά ζάχαρη
1,5 κουταλιά άνηθο κομμένο
λίγο πιπέρι καγιέν
500 γρ. Pipe rigate

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Βάζουμε τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και τις βράζουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα. Στραγγίζουμε, φυλάγοντας 1 φλιτζ. ζωμό και τις καθαρίζουμε από τα κελύφη, αφήνοντας τις ουρές.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το πράσο και το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζωμό, τη σαμπάνια, την κρέμα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε δυνατή φωτιά, ώσπου η σάλτσα να βράσει και να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε το άνηθο και το πιπέρι. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό,γαρνίρουμε με φρέσκο κολίαντρο και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 128 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.