100 γρ. από το καθένα καλαμαράκια, σουπιές, χταποδάκι, γαρίδες, καραβίδες, αστακός, φιλέτα ψαριού 225 γρ. μύδια με τα κελύφη τους 1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί 6 κουταλιές ελαιόλαδο 60 γρ. μαϊντανός κομμένος 3 σκελίδες σκόρδο χυμός 2 λεμονιών αλάτι και πιπέρι λευκό κατά τη γεύση 500 γρ. μακαρονάκι,
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε, ατμίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια όλα τα ψαρικά. 2. Ατμίζουμε τα μύδια με 1 σκελίδα σκόρδο και το κρασί, ώσπου να ανοίξουν (πετάμε όσα δεν ανοίξουν). Τους βγάζουμε τα κελύφη και τα αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα ψαρικά και τα παγώνουμε. 3. Φτιάχνουμε ένα μίγμα (battuto) από μαϊντανό και σκόρδο και το βάζουμε στην άκρη. 4. Ετοιμάζουμε το dressing με 4 κουταλιές ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση και τα βάζουμε στην άκρη. 5. Ανακατεύουμε καλά το dressing με τα ψαρικά, ρίχνουμε και μπόλικο battuto και σερβίρουμε πάνω στο ζυμαρικό.
Συνταγή 43 από 57
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!