4 φέτες πεσκαντρίτσα των 200 γρ
200 γρ μικρές γαρίδες
1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
200 κ.ε. αφρώδες κρασί ή σαμπάνια
1 κουταλιά αλεύρι
140 κ.ε. γάλα
1 κουταλιά τοματοπολτός
κρεμμυδόχορτο ή πράσινα φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι
βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Α΄ ΤΡΟΠΟΣ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΚΕΡΔΑ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΦΛΑΜΠΕ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΣΥΚΩΤΙ ΚΟΤΑΣ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥ ...
ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ΚΑΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΙΛΑΝΕΖΑ ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΠΕΠΕΡΟΝΤΣΙΝΙΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΚΑΙ ΛΥΘΡΙΝΙ ...
ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΕΣ ...
ΚΟΝΤΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Σολομός με πικάντικη σος αγγουριού και κριθαράκι με μυρωδικά ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
SPAGHETTI GLORIOSI ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ...
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΨΑΡΙ, ΓΑΡΙΔΕΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΑΦΡΑΝ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΗΘΟΥ ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 46 από 137  Επόμενη

ΠΕΣΚΑΝΤΡΙΤΣΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ 1 ψήφοι




 

Υλικά

4 φέτες πεσκαντρίτσα των 200 γρ
200 γρ μικρές γαρίδες
1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
200 κ.ε. αφρώδες κρασί ή σαμπάνια
1 κουταλιά αλεύρι
140 κ.ε. γάλα
1 κουταλιά τοματοπολτός
κρεμμυδόχορτο ή πράσινα φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι
βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Αλείφουμε με 2 κουταλιές βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τοποθετούμε πάνω στις φέτες του ψαριού. Το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε το κρασί, σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
2. Βράζουμε για 5 λεπτά τις γαρίδες, τις στραγγίζουμε, τις καθαρίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Βγάζουμε τις φέτες ψαριού από το πυρίμαχο, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τις διατηρούμε sς ζεστές.
3. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό. Κατόπιν, ανακατεύοντας, ρίχνουμε 100 ml γάλα, τον τοματοπολτό διαλυμένο στο υπόλοιπο γάλα, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ομοιογενής.
4. Χτυπάμε τη σάλτσα στο μίξερ και τη ρίχνουμε την πάνω στο ψάρι. Το σερβίρουμε με το κρεμμυδόχορτο ψιλοκομμένο.

Προηγούμενη Συνταγή 46 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.