4 φέτες πεσκαντρίτσα των 200 γρ 200 γρ μικρές γαρίδες 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο 200 κ.ε. αφρώδες κρασί ή σαμπάνια 1 κουταλιά αλεύρι 140 κ.ε. γάλα 1 κουταλιά τοματοπολτός κρεμμυδόχορτο ή πράσινα φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι βούτυρο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αλείφουμε με 2 κουταλιές βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τοποθετούμε πάνω στις φέτες του ψαριού. Το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε το κρασί, σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. 2. Βράζουμε για 5 λεπτά τις γαρίδες, τις στραγγίζουμε, τις καθαρίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Βγάζουμε τις φέτες ψαριού από το πυρίμαχο, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τις διατηρούμε sς ζεστές. 3. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό. Κατόπιν, ανακατεύοντας, ρίχνουμε 100 ml γάλα, τον τοματοπολτό διαλυμένο στο υπόλοιπο γάλα, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ομοιογενής. 4. Χτυπάμε τη σάλτσα στο μίξερ και τη ρίχνουμε την πάνω στο ψάρι. Το σερβίρουμε με το κρεμμυδόχορτο ψιλοκομμένο.
Συνταγή 46 από 137
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!