1. Απλώνουμε τις λωρίδες του σολομού σε ένα ρηχό πιάτο. 2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σόγια σος, το σακέ, το μιρίν ή το γλυκό σέρι, τη ζάχαρη και τη λιωμένη σκελίδα σκόρδο. Τα ρίχνουμε πάνω στο σολομό, τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά. 3. Στραγγίζουμε τις λωρίδες του σολομού, ξύνοντας προσεκτικά από την επιφάνειά τους τα τυχόν κομμάτια σκόρδου ή τζίντζερ και φυλάμε το υγρό της μαρινάδας. Απλώνουμε το σολομό σε μια στρώση σε ένα ταψί. Τις βάζουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 2-3 λεπτά χωρίς να τις γυρίσουμε. 4. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι μέχρι να κάψει, ρίχνουμε μέσα το λάδι και απλώνουμε στην επιφάνειά του. Προσθέτουμε τις φέτες σκόρδου και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά αλλά να μην καούν. 5. Προσθέτουμε τις βρασμένες ταλιατέλες και το υγρό της μαρινάδας που φυλάξαμε. Τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 3-4 λεπτά, μέχρι η μαρινάδα νε μειωθεί ελαφρά και να γίνει σαν σιρόπι που καλύπτει το ζυμαρικό. 6. Ρίχνουμε στο γουόκ τις φύτρες αλφάλφα και το βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τις ταλιατέλες σε ζεσταμένα πιάτα σερβιρίσματος και βάζουμε από πάνω το σολομό. Ρίχνουμε από πάνω σησαμόσπορους και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 216 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!