500 γρ σπαγγέτι ή σπαγγετίνι ή πέννες
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
10 φιλέτα αντζούγας στο λάδι, κομμένα σε μικρά κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ολόκληρη κονσέρβα τομάτες ολόκληρες (800 γρ) με το χυμό τους χοντροκομμένες
αλάτι
1 κουτ. τσαγιού ρίγανη ξηρή
2 κουτ. σούπας κάπαρη
10-12 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια κομμένες σε λεπτές φέτες

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Αρνάκι Φρικασέ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΝΕ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ (Spaghetti Annalisa)...
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΜΕ ΣΩΣ ΠΕΡΝΟ ...
Γιουβαρλάκια με σάλτσα...
Σουβλάκι με ρύζι ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ...
ΡΑΪΤΑ ΜΕ ΜΙΓΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ...
Παγωτό Πεπόνι ...
ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ...
Μακαρονάκι με πέστροφα καπνιστή, μαγιονέζα και γιαούρτι ...
Γέμιση γαλοπούλας...
ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΑΓΚΟ ...
Σαλάτα ανάμικτη ...
ΠΑΣΤΑ ΠΙΚΑΤΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΡΥΖΟΦΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ CAJUN ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ...
Πέννες με στρείδια και σπανάκι ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΞΙΝΟΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
Γαρίδες κάρυ Ταϊλάνδης με μανιτάρια ...
Κοτόπουλο ψητό κατσαρόλας ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΚΑΝΤΑΪΦΙ ...
Γαλοπούλα ψητή ...
Σπανάκι με κρεμμύδι ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 279 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΠΑΡΗ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΕΣ 0 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ σπαγγέτι ή σπαγγετίνι ή πέννες
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
10 φιλέτα αντζούγας στο λάδι, κομμένα σε μικρά κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ολόκληρη κονσέρβα τομάτες ολόκληρες (800 γρ) με το χυμό τους χοντροκομμένες
αλάτι
1 κουτ. τσαγιού ρίγανη ξηρή
2 κουτ. σούπας κάπαρη
10-12 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια κομμένες σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το λάδι και τις αντζούγες σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινο πηρούνι, μέχρι οι αντζούγες να διαλυθούν.
2. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 15 δευτερόλεπτα περίπου, προσέχοντας να μην το κάψουμε. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και προσθέτουμε τις τομάτες με λίγο αλάτι. Μόλις η σάλτσα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι οι τομάτες να διαλυθούν, 20-30 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη βάζουμε στην άκρη (μέχρι το σημείο αυτό η σάλτσα μπορεί να ετοιμαστεί από πριν και να φυλαχτεί στο ψυγείο).
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
4. Στα μισά του βρασίματος του ζυμαρικού επαναφέρουμε την κατσαρόλα με τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη, την κάπαρη και τις ελιές. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα στην κατσαρόλα, δοκιμάζουμε αν είναι καλό στο αλάτι και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 279 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.