6 αβγά σφιχτοβρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα στα δυο κατά μήκος
3 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 κουταλιά Γούστερ σως
2 φλιτζάνια μανιτάρια ψιλοκομμένα ή 30 γρ. ξηρά μανιτάρια, βαλμένα στο νερό και στραγγισμένα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι καγιέν
Σάλτσα:
1/2 κομμάτι βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
1,5 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι τυρί Έμενταλ
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Μουσακάς με κολοκύθια ...
Μια γρήγορη σάλτσα ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΚΑΣΙΟΥΣ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ PESTO ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ Α ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
Μοσχάρι με κολοκυθάκια στο φούρνο ...
ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΡΑΣΑΤΗ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΛΑΚΩΝΙΑ...
ΣΑΛΑΤΑ ΟΡΕΚΤΙΚΗ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ...
Λεμονάδα Nimbu Pani ...
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ, ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΕΣ ...
Σπαγγέτι με μύδια και στρείδια ...
ΜΠΑΒΕΤΕΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΤΥ ΦΟΡΜΑΕΛΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΚΟΧΥΛΙΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ...
ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΒΓΑ ΜΕ ΚΑΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
TΟΝΟΣ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ...
Σαλάτα ζυμαρικού με κάρι ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ...
Λιγκουίνια με χτένια και τομάτες ...
...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ...

Συνταγές » τυρί,αυγά
Προηγούμενη Συνταγή 18 από 30  Επόμενη

ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ 1 ψήφοι




 

Υλικά

6 αβγά σφιχτοβρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα στα δυο κατά μήκος
3 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 κουταλιά Γούστερ σως
2 φλιτζάνια μανιτάρια ψιλοκομμένα ή 30 γρ. ξηρά μανιτάρια, βαλμένα στο νερό και στραγγισμένα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι καγιέν
Σάλτσα:
1/2 κομμάτι βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
1,5 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι τυρί Έμενταλ
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ οβάλ 25-30 εκ.
2. Αφαιρούμε τους κρόκους από τα αβγά και τους αναμιγνύουμε με το βούτυρο, τη Γούστερ σως, τα μανιτάρια, το αλάτι και το καγιέν. Γεμίζουμε τα ασπράδια με μια κουταλιά γέμιση το καθένα και τα βάζουμε στο πυρέξ. (Μπορεί να γίνει μέχρι τρεις μέρες πριν και να καταψυχθεί.)
3. Για τη σάλτσα λιώνουμε 3 κουταλιές βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι για να φτιάξουμε ρου και μαγειρεύουμε μέχρι να σκουρύνει ελαφρά, περίπου για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα ολόκληρη την ποσότητα και κτυπάμε μέχρι να γίνει παχύρρευστο και να κοχλάσει. Προσθέτουμε το Έμενταλ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει, χωρίς να βράσει. (Η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί αρκετές μέρες στο ψυγείο σκεπασμένη με πλαστικό φύλλο.)
4. Χύνουμε τη σάλτσα πάνω στα γεμιστά αβγά. Λιώνουμε την υπόλοιπη κουταλιά βούτυρο σε μια μικρή κατσαρό, ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα αβγά και ψήνουμε για 20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 18 από 30  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Παπανικολάου Γιάννης 08-07-2007 22:05:18

Τα μανιτάρια που βρίσκω στα ράφια των supermarket είναι χάλια! Μήπως υπάρχει κανένας λάτρης των μανιταριών που να μου πει που να βρω μεγαλύτερη ποικιλία? Θέλω τα δοξασμένα "ξαδέρφια" των ταπεινών μανιταριών του εμπορίου

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.