3 φλιτζ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
6 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
1 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. αλεύρι
1 σοκολάτα σκέτη τριμμένη
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά κανέλλα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Σαλάτα ζυμαρικού με κάρι ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
Κοτόπουλο ψητό ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΡΙΚΟΤΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΜΕ ΛΑΔΙ ...
ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ...
Σπαγγέτι με αχινούς ...
ΠΕΝΕΣ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ...
ΠΑΤΕ ΤΟΝΟΥ ΙΙ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ PESTO ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΛΥΘΡΙΝΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
Ζυμαρικό με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΒΟΤΚΑ...
ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ NOODLES (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
Γέμιση γαλοπούλας...
Αγκινάρες Πανέ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΣΙΚΕΛΙΚΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΒΟΤΚΑ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΗΛΟΥ ...
Φαρφάλες με καπνιστό σολωμό ...

Συνταγές » Επιδόρπια
Προηγούμενη Συνταγή 27 από 56  Επόμενη

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ 5 ψήφοι




 

Υλικά
3 φλιτζ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
6 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
1 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. αλεύρι
1 σοκολάτα σκέτη τριμμένη
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά κανέλλα

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι. Πασπαλίζουμε και με ζάχαρη.
3. Βάζουμε σε ένα μπολ την καρυδόψιχα, την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.
5. Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα χτυπάμε καλά
6. Χτυπάμε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα.
7. Στο μείγμα της ζάχαρης ρίχνουμε τα καρύδια και την κανέλλα. Εναλλάξ μετά το αλεύρι και τη μαρέγκα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για μία ώρα περίπου. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη.

Προηγούμενη Συνταγή 27 από 56  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

βασιλης 17-01-2009 22:05:40

περιμενω απαντισι στο e-mailμου

βασιλης 17-01-2009 22:03:40

γινεται καριδοπιτα χορισς βυτιρο? πασπαλιζετε το λαδομενο ταψι με ζαχαζι?

βασιλης 17-01-2009 22:00:27

το βυτιρο που ειναι????

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.