Για τη Γέμιση:
1 1/2 κιλό μοσχάρι
1 1/2 κιλό χοιρινό
500γρ. ρύζι
1/2 ποτήρι λάδι
1 κεφάλι σκόρδο
1 κρεμμύδι
2 ματσάκια μαϊντανό
1 ντομάτα
αλάτι – πιπέρι
σάψιχο

Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι
1 αυγό
1 ποτήρι κρασί
1 ποτήρι λάδι
αλάτι – πιπέρι
1/2 κουταλιά του γλυκού ξύδι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ ...
Σπαγγέτι με ντοματίνια ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ...
ΓΑΡΙΔΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΙ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ ...
ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΡΕΛΙΑ ή ΠΟΛΥΣΠΟΡΙΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΤΥΡΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ, ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ...
ΝΕΚΤΑΡ ΚΑΜΑ ΣΟΥΤΡΑ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
Φιλέτα μαρινάτα κορεάτικα...
ΡΕΒΥΘΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΕΣΤΟ ΑΛΑ ΤΖΕΝΟΒΕΖΕ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ...
ΜΠΑΝΑΝΕΣ SIU TIMTIM...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΜΕ ΣΩΣ ΠΕΡΝΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΕΣΤΟ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ TAΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ PRIMAVERA ...
Σπαγγέτι με θαλασσινά ...
ΟΡΕΚΙΕΤΕ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ...

Συνταγές » Πίτες
Προηγούμενη Συνταγή 10 από 10 

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ 3 ψήφοι




 

Υλικά
Για τη Γέμιση:
1 1/2 κιλό μοσχάρι
1 1/2 κιλό χοιρινό
500γρ. ρύζι
1/2 ποτήρι λάδι
1 κεφάλι σκόρδο
1 κρεμμύδι
2 ματσάκια μαϊντανό
1 ντομάτα
αλάτι – πιπέρι
σάψιχο

Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι
1 αυγό
1 ποτήρι κρασί
1 ποτήρι λάδι
αλάτι – πιπέρι
1/2 κουταλιά του γλυκού ξύδι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τα υλικά της γέμισης εκτός από το ρύζι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το φύλλο. Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε . Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε δύο φύλλα. Στρώνουμε το ένα φύλλο σε ένα ελαφρά λαδωμένο, μεγάλο ταψί. Ρίχνουμε μέσα την γέμιση αφού πρώτα την ανακατέψουμε με το ρύζι. Προσθέτουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, και ενώνουμε τα δύο φύλλα μεταξύ τους. Τρυπάμε το φύλλο με ένα πιρούνι και το ψήνουμε σε 200°C μέχρι να πάρει χρώμα ,περίπου 1 ώρα.

Προηγούμενη Συνταγή 10 από 10 
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

nicoletta cokkini 14-10-2008 02:19:43

theli sti yemisi kanella ke maratho

nicoletta cokkini 14-10-2008 02:19:38

theli sti yemisi kanella ke maratho

κατερινα 18-09-2008 23:09:39

Η γνήσια κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα φτιάχνεται με τράγιο κρέας ή πρόβειο.

Βασιλική Τιλελή 18-01-2008 00:00:52

Ωραία η συνταγή σας πρέπει να είναι θα την μαγειρέψω και θα σας γράψω τις εντυπτώσεις μου.

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.