Το πιάτο αυτό δημιουργήθηκε από βοσκούς, που έπρεπε να μπορούν να φτιάξουν ζυμαρικό χωρίς καθόλου εργαλεία.
Το αποτέλεσμα είναι μια πλούσια, νοστιμότατη και εύκολη μακαρονάδα.
Υλικά
Για το ζυμαρικό: 2,25 φλιτζ αλεύρι ολικής άλεσης 3 αβγά 1 πρέζα αλάτι Για τη σάλτσα λαχανικών: 1/2 φλιτζ + 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλιά βούτυρο 1/2 κρεμμύδι 1 κολοκυθάκι μέτριο 1 μελιτζάνα μέτρια 1 κόκκινη πιπεριά Για τη σάλτσα τομάτας: 1 μικρό κομμάτι κρεμμύδι 1/2 καρότο 1/2 μίσχος σέλερι 1 φλιτζ λιωμένες τομάτες κονσέρβας 1/2 φλιτζ βασιλικός φρέσκος αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά τη γεύση 40 γρ ξηρά μανιτάρια Porcini ή champignon 50 g τυρί πεκορίνο φρεσκοτριμμένο 1/2 φλιτζ γάλα 50 γρ τυρί ρικότα 30 γρ ελιές μαύρες
Εκτέλεση
Για το ζυμαρικό: Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε μια κατάλληλη επιφάνεια και κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο. Σπάζουμε τα αβγά μέσα στην τρύπα και τα αναμιγνύουμε με ένα πιρούνι. Τραβώντας αλεύρι από την περιφέρεια προς το κέντρο, συνεχίζουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Παπσαλίζουμε αλεύρι πάνω από το μίγμα και το ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστικό αλλά γερό. Μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε περισσότερο αλεύρι για να το επιτύχουμε. Φτιάχνουμε με τη ζύμη μια μπάλα, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να μείνει εκεί για 15 λεπτά. Τη ζυμώνουμε ξανά για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει πολύ ομοιόμορφη και εύπλαστη. Τη σκεπάζουμε ξανά και την αφήνουμε για 20 ακόμη λεπτά. Για τη σάλτσα λαχανικών: Μουσκεύουμε τα μανιτάρια για 15 λεπτά σε καυτό νερό, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα και τα κόβουμε σε κύβους. Επίσης κόβουμε την κόκκινη πιπεριά και το κρεμμύδι. Βάζουμε λίγο λάδι και βούτυρο σε μια κατσαρόλα.... 1. Πλάθουμε με τα χέρια μας το ζυμαρικό σε χοντρές χορδές μήκους 5 εκ. περίπου. Κλείνουμε τα άκρα τους με τα δάκτυλά μας και τις απλώνουμε πάνω σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Τις αφήνουμε για 15 λεπτά. Βράζουμε το ζυμαρικό σε ελαφρά αλατισμένο νερό. 2. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε στη σάλτσα λαχανικών. Ανακατεύουμε για να αναμιχθούν και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε με κουταλιές τη μισή σάλτσα τομάτας. Πασπαλίζουμε με τυρί πεκορίνο. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Επίσης την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω το τυρί ρικότα, τον υπόλοιπο βασιλικό και τις ελιές και σερβίρουμε.
Συνταγή 250 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!