Για το ζυμαρικό:
2,25 φλιτζ αλεύρι ολικής άλεσης
3 αβγά
1 πρέζα αλάτι
Για τη σάλτσα λαχανικών:
1/2 φλιτζ + 2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι μέτριο
1 μελιτζάνα μέτρια
1 κόκκινη πιπεριά
Για τη σάλτσα τομάτας:
1 μικρό κομμάτι κρεμμύδι
1/2 καρότο
1/2 μίσχος σέλερι
1 φλιτζ λιωμένες τομάτες κονσέρβας
1/2 φλιτζ βασιλικός φρέσκος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά τη γεύση
40 γρ ξηρά μανιτάρια Porcini ή champignon
50 g τυρί πεκορίνο φρεσκοτριμμένο
1/2 φλιτζ γάλα
50 γρ τυρί ρικότα
30 γρ ελιές μαύρες

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Φιλέτο με σως μανιτάρια ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΠΙΡΑ...
ΠΕΝΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ΜΕ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΠΑΒΑΡΟΤΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ...
ΦΙΛΕΤΟ ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ ...
ΠΑΓΩΤΟ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ ...
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ...
ΚΑΥΤΕΡΟ ΝΤΙΠ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ΜΕ OLD BAY ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΊΤΖΑΝΑΣ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ( Riso all' Aglio)...
ΜΥΔΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΕΖΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΣΟΥΜΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΚΟΧΥΛΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΦΟΙΝΙΚΟΔΕΝΤΡΟΥ ...
Γαλατόπιτα με μακαρόνια ...
ΓΑΡΙΔΕΣ TAΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ...
Γαριδοσαλάτα ...
ΚΡΙΘΑΡΆΚΙ "RISOTTO" ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 250 από 301  Επόμενη

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ 0 ψήφοι




 
Το πιάτο αυτό δημιουργήθηκε από βοσκούς, που έπρεπε να μπορούν να φτιάξουν ζυμαρικό χωρίς καθόλου εργαλεία. Το αποτέλεσμα είναι μια πλούσια, νοστιμότατη και εύκολη μακαρονάδα.
Υλικά

Για το ζυμαρικό:
2,25 φλιτζ αλεύρι ολικής άλεσης
3 αβγά
1 πρέζα αλάτι
Για τη σάλτσα λαχανικών:
1/2 φλιτζ + 2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι μέτριο
1 μελιτζάνα μέτρια
1 κόκκινη πιπεριά
Για τη σάλτσα τομάτας:
1 μικρό κομμάτι κρεμμύδι
1/2 καρότο
1/2 μίσχος σέλερι
1 φλιτζ λιωμένες τομάτες κονσέρβας
1/2 φλιτζ βασιλικός φρέσκος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά τη γεύση
40 γρ ξηρά μανιτάρια Porcini ή champignon
50 g τυρί πεκορίνο φρεσκοτριμμένο
1/2 φλιτζ γάλα
50 γρ τυρί ρικότα
30 γρ ελιές μαύρες

Εκτέλεση
Για το ζυμαρικό: Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε μια κατάλληλη επιφάνεια και κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο. Σπάζουμε τα αβγά μέσα στην τρύπα και τα αναμιγνύουμε με ένα πιρούνι. Τραβώντας αλεύρι από την περιφέρεια προς το κέντρο, συνεχίζουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Παπσαλίζουμε αλεύρι πάνω από το μίγμα και το ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστικό αλλά γερό. Μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε περισσότερο αλεύρι για να το επιτύχουμε. Φτιάχνουμε με τη ζύμη μια μπάλα, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να μείνει εκεί για 15 λεπτά. Τη ζυμώνουμε ξανά για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει πολύ ομοιόμορφη και εύπλαστη. Τη σκεπάζουμε ξανά και την αφήνουμε για 20 ακόμη λεπτά. Για τη σάλτσα λαχανικών: Μουσκεύουμε τα μανιτάρια για 15 λεπτά σε καυτό νερό, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα και τα κόβουμε σε κύβους. Επίσης κόβουμε την κόκκινη πιπεριά και το κρεμμύδι. Βάζουμε λίγο λάδι και βούτυρο σε μια κατσαρόλα....
1. Πλάθουμε με τα χέρια μας το ζυμαρικό σε χοντρές χορδές μήκους 5 εκ. περίπου. Κλείνουμε τα άκρα τους με τα δάκτυλά μας και τις απλώνουμε πάνω σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Τις αφήνουμε για 15 λεπτά. Βράζουμε το ζυμαρικό σε ελαφρά αλατισμένο νερό.
2. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε στη σάλτσα λαχανικών. Ανακατεύουμε για να αναμιχθούν και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε με κουταλιές τη μισή σάλτσα τομάτας. Πασπαλίζουμε με τυρί πεκορίνο. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Επίσης την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω το τυρί ρικότα, τον υπόλοιπο βασιλικό και τις ελιές και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 250 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.