1. Πλένετε και καθαρίζετε το χταπόδι. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο, σκεπάζετε και σιγοψήνετε το χταπόδι με τα υγρά τους για 25-30 λεπτά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε το χταπόδι, σε υψηλή θερμοκρασία για 6-8 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, σκεπάζετε και ψήνετε για 20 ακόμα λεπτά. 2. Προσθέτετε την πορτοκαλόφλουδα, όλα τα μπαχαρικά και τα κρεμμύδια καθαρισμένα, πασπαλίζετε με την ζάχαρη, σκεπάζετε (χωρίς να τα ανακατέψετε) και ψήνετε για 25 ακόμα λεπτά. 3. Με μια ρηχή τρυπητή κουτάλα ανακατεύετε προσεκτικά το φαγητό έτσι ώστε να μην «σπάσουν» τα κρεμμύδια. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 ακόμα λεπτά. Αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Συνταγή 56 από 137
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΥΓΗΤΙΔΟΥ 13-02-2009 05:56:58
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ
1ΚΙΛΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΑ,1ΚΙΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΓΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ.
ΠΛΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΟΒΕΤΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΘΔΙΑ.ΤΑ ΣΩΤΑΡΕΤΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟ,ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΔΑΦΝΗ.ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ
ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΥΓΗΤΙΔΟΥ 13-02-2009 04:32:20
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!