1 κιλό χταπόδια 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 1 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους 1/2 κουταλάκι του γλυκού πελτέ 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο πιπέρι 2 φύλλα δάφνη
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε και κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε στην κατσαρόλα. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 20 περίπου λεπτά ώστε να «πιει» το νερό τους. 2. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και τσιγαρίζετε για 6-8 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνετε να ψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία για 40-45 λεπτά. 3. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο,τα μπαχαρικά σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 30 λεπτά. (Αν χρειαστεί, προσθέστε κι άλλο νερό). 4. Σερβίρετε το στιφάδο ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!