1 κιλό χταπόδια
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1/2 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
πιπέρι
2 φύλλα δάφνη

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Μοσχάρι με κολοκυθάκια στο φούρνο ...
ΠΕΝΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΣΚΟΡΔΟ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ...
ΚΑΠΕΛΛΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ME ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CHOW MEIN ...
Σουφλέ με αλλαντικά, τυρί & Μανιτάρια ...
Αρνί λαδορίγανη στο φούρνο ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ...
Αρνί της κατσαρόλας ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
Σπαγγέτι με σάλτσα από αχιβάδες Ι ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΡΟΚΑ, ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ...
ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΑΡΙΓΙΑΝΝΑΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΤΥΡΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ, ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ...
ΜΠΑΒΕΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ...
...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 57 από 137  Επόμενη

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ 3 ψήφοι




 

Υλικά

1 κιλό χταπόδια
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1/2 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
πιπέρι
2 φύλλα δάφνη

Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε και κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε στην κατσαρόλα. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 20 περίπου λεπτά ώστε να «πιει» το νερό τους.
2. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και τσιγαρίζετε για 6-8 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνετε να ψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία για 40-45 λεπτά.
3. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο,τα μπαχαρικά σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 30 λεπτά. (Αν χρειαστεί, προσθέστε κι άλλο νερό).
4. Σερβίρετε το στιφάδο ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Προηγούμενη Συνταγή 57 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από ΚΕΡΑΜΙΣΤΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.